Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Vir

Vijećnik HDZ-a Rajko Radović sa sedam glasova podrške od vladajuće koalicije SDP-HSS-HSLS-HDZ i uz pet opozicijskih protiv, izabran je jučer za novog predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir, a s istim omjerom u glasovanju izabrani su njegovi potpredsjednici Marino Rukavina iz SDP-a i Mate Radović iz HSLS-a. Time je stavljena „točka na i“ lokalnih izbora 2017. na Viru i potvrđena priča od prethodnih izbora kada je predsjednik Općinskog vijeća iz redova HDZ-a bio podržan od iste vladajuće koalicije. Prijedlog kandidata s liste Igora Vučetića da se odsutni vijećnik Ive Glavan, također iz HDZ-a, imenuje predsjednikom virskog Općinskog vijeća s potpredsjednicima Šimom Vučetićem i Jadrankom Okrešom kao predstavnicima opozicije nije prošao sa sedam glasova protiv i pet glasova podrške.

„Zahvaljujem se na povjerenoj dužnosti i odgovornosti s nadom kako ćemo svjedočiti festivalu dobre suradnje u ovom mandatu. Svakom prijedlogu koji će unaprijediti život naše zajednice vrata su širom otvorena“, kazao je Radović kojemu je ovo prvi izbor za predsjednika i treći mandat u Općinskom vijeću.

Tako će u naredne četiri godine u Općinskom vijeću Općine Vir uz predsjednika Radovića (HDZ) i potpredsjednike Rukavinu (SDP) i Radovića (HSLS), odluke donositi vijećnici Igor Blažević (HSS), Tomislav Čepić, Nikolina Vučetić (umjesto načelnika Kristijana Kapovića) i Srđan Liverić (umjesto Kristine Perić) – izabrani s koalicijske liste SDP-HSS-HSLS, potom Igor Vučetić, Jadranka Okreša, Frane Vučetić i Šime Vučetić Krke – vijećnici izabrani s kandidacijske liste Igora Vučetića, vijećnik Ive Glavan s liste HDZ-a te vijećnik Josip Bašić s vlastite kandidacijske liste, a sve ih je nakon potpisivanja prisege pozdravio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Na samom početku konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Vir izabrano je i mandatno povjerenstvo s Marinom Rukavinom na mjestu predsjednika i članovima Nikolinom Vučetić i Tomislavom Čepićem, kao i povjerenstvo za izbor i imenovanja za čijeg je predsjednika izabran Mate Radović sa članovima Igorom Blaževićem i Srđanom Liverićem. Sjednicu je do izbora Radovića za predsjednika Općinskog vijeća privremeno vodio Marino Rukavina kao predstavnik najjače liste u Općinskom vijeću uz asistenciju Kristine Božić iz Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji i Katarine Radović, pročelnice Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Općine Vir.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA