Rekordna virska Božićna biciklijada

Rekordnih 478 biciklista i biciklističkih rekreativaca na 16. izdanju tradicionalne biciklijade Zadar – Vir uljepšalo je blagdanski Vir, pa je centralni otočni Trg svetog Jurja bio pun sudionika Božićne biciklijade i Virana koji su ih došli pozdraviti. Puno veselja, dobre glazbe i svečarskog ugođaja, a najsretnija među svima bila je Andrijana Kraljev, medicinska sestra s Odjela hematologije Opće bolnice Zadar. Kada je lijepa i šarmantna Donata uz pomoć direktora virskog općinskog poduzeća „Vir turizam“ Željana Kalca izvukla njezin broj prijave, 23-godišnja Andrijana s osmijehom sreće donijela je sunce virskom trgu. Zauzvrat, kući nosi novi Mountain Bike vrijedan 3,7 tisuća kuna.
„Presretna sam i zaista prezadovoljna. Prvi put sudjelujem na virskoj biciklijadi i odmah sam dobila glavnu nagradu! Bicikl će mi itekako poslužiti – za vožnju do posla, ali i za sljedeću biciklijadu na koju svakako dolazim“, kazala je Andrijana. Kako se bavi plivanjem, trčanjem i biciklizmom, upravo je planirala kupiti novi bicikl za zahtjevnije staze i duže vožnje, pa joj je ovaj nagradni s biciklijade došao po želji.
„Imam jedan cestovni bicikl, ali baš sam ovakav željela. Osjećam se predivno zbog nagrade“, još je dodala.
Kući će s poklonima još 14-ero sudionika biciklijade koji po dobrom običaju organizatora na izvlačenju dobivaju biciklističke komplete, a na Božićnoj biciklijadi nagrađeni su Denis Šintić, Luka Perić, Zoran Škara, Romeo Fantino, Roko Grdović, Nikica Teofilov, Mihovil Bilokapić, Filip Skroče, Mladen Karlovčec, Žarko Vučković, Iva Perinić, Slaven Meštrović, Sanja Stipanić i Marino Rukavina.
„Hvala svim sudionicima Božićne biciklijade, ali i svima koji su sudjelovali na bilo kojoj od virskih biciklijada kojima želimo promovirati biciklizam i rekreaciju kao životni stil te predstaviti našu turističku destinaciju. Biciklijade su samo dio naše ponude iz programa Vir 365, pa vas sve pozivam na doček Nove godine na Viru koji će kao i uvijek biti spektakularan“, poručio je direktor Kalac sudionicima biciklijade koji su do Vira došli iz svih mjesta Zadarske županije te drugih mjesta iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Njemačke. Najstariji među sudionicima – 75-godišnji Zadranin Fedor Marušić – u 1960-ima vozio je za Biciklistički klub „Zadar“ zajedno s legendarnim Šimom Bajlom, i to čuvenu biciklističku „Jadransku magistralu“ od Rijeke do Zadra, a dobru formu pokazao je i sada kada je kao iz šale odvozio 30-ak kilometara od Branimirove obale u Zadru do virskog Trga svetog Jurja. Božićna biciklijada bila mu je jubilarna, deseta po redu koju je odvozio.
„Redovito sudjelujem na biciklijadama, jer mi je uvijek drago voziti bicikl i doći na Vir. Bicikl mi dođe kao spas, jer s njim zaboravim na probleme. Opustim se u dobrom društvu“, ističe Fedor. Božićno 16. izdanje tradicionalne biciklijade Zadar – Vir organiziralo je 27. prosinca općinsko poduzeće „Vir turizam“ uz pokroviteljstvo Općine Vir te potporu komunalnih poduzeća „Vir održavanje“ i „Čisti otok“, dok su se za sjajan ugođaj energičnom i raznovrsnom svirkom pobrinuli članovi zadarsko-bibinjske grupe „Trofej“.

100 KILOGRAMA VEPROVINE ZA 500 PORCIJA GULAŠA NA LOVAČKI
Tri dana se 100 kilograma veprovine spremalo u pacu od crnog merlota, ružmarina, luka, kapule, lovora i papra u zrnu te sa 7 kilograma kvalitetnog ribanog sira, a onda ih je na dan Božićne biciklijade virski kuhar Tome Bašić iz restorana „Kotarina“ sljubio sa 40 kilograma „Barillinih“ peneti. Rezultat je više od 500 porcija gulaša na lovački, odnosno gastronomski užitak za koji se s nestrpljenjem čekao red. Veprovinu je za sudionike biciklijade poklonilo Lovačko društvo „Zec“ iz Vira.

MIŠO VOLAREVIĆ: NAJLJEPŠE JE NA VIRU!
Zadranin Mišo Volarević ne propušta virske biciklijade; bio je svih 16 dosadašnjih i bit će, kaže nam, dok god se održavaju. Rekreativnim biciklizmom „zarazio“ se prije desetak godina i od tada je s biciklom stalno u pokretu, a sudjeluje čak i na maratonskom izdanju Plitvice – Zadar. No, virska priča za njega je nešto posebno …
„Ovo je sjajno! Vir je za nas biciklističke rekreativce primjer svima u Zadarskoj županiji. Sve pohvale zaslužuju organizatori, jer je uvijek krasan ugođaj i svega ima u izobilju“, govori nam vitalni 67-godišnji biciklistički rekreativac. Volarević je bio poznati zadarski sportaš, svojedobno je igrao za Rukometni klub „Zadar“ i bio rukometni sudac, a mirovinu je dočekao kao sportski pedagog i profesor tjelesnog odgoja. Njegove riječi imaju težinu, pa ih pažljivo bira, ali uvijek kao komplimente organizatorima:
„Bio sam na mnogo biciklijada, ali se najljepše i najugodnije osjećam na Viru. To je zasluga domaćina i organizatora biciklijada, jer svi osjećamo njihov trud. Predivno je svaki put, a posebno je impresivan doživljaj kada vozimo maratonsku dionicu uz more i Virski prsten“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA