Spektakl na Virskoj noći pred više od 15 tisuća ljudi

Spektakularnim vatrometom pola sata nakon ponoći koji je više od 15 tisuća Virana, virskih gostiju i turista ostavio bez daha – u radosti, pjesmi, plesu i veselju proslavljena je tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija „Virska noć“. U spomen na svoje pretke koji su 13. kolovoza 1908. godine otkupili otok Vir od veleposjednika Bakmaza i postavili temelj virske lokalne samouprave, Virani od 2008. godine kada je proslavljena 100-godišnjica otkupa otoka – sa prijateljima iz drugih mjesta i gradova, poslovnim partnerima Općine Vir i općinskih poduzeća te svima koji otok vole – obilježavaju ovaj povijesni i središnji sezonski događaj.
„Pozdravljam sve Virane i virske goste. Izuzetna mi je čast pozdraviti vas ispred svih naših prijatelja iz susjednih općina i gradova koji su nam došli pružiti podršku. S njima Vira ima blistavu budućnost, jer ćemo dati sve od sebe kako bi Vir i dalje išao zacrtanim putem; vlastitog razvoja i u vašu korist. Pozdravljam vas također u ime svih gradonačelnika i načelnika koji su s nama na Virskoj noći“, kazao je virski načelnik Kristijan Kapović s pozornice na Trgu svetog Jurja najavljujući gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kojega je nazvao – istinskim prijateljem Vira.
„Prekrasan je slogan Vir 365, nema ljepšeg slogana na svijetu. To je i slogan Hrvatske turističke zajednice, a uzeli su ga od mene i Kristijana Kapovića. Samo kožu da nam ne uzmu. Dragi moji Zagrepčani, molim vas kao Jezus Krištus, ostanite na Viru najmanje još dva tjedna da stignemo u Zagrebu sve asfaltirati“, raspoložen je bio gradonačelnik Zagreba zagrijavajući publiku za koncert Luke Nižetića i Lane Jurčević, a na kraju je pozdravio i druge virske goste:
„Hvala i svim općinama iz Zadarske županije koje grle Vir i čiji su predstavnici večeras s nama te hvala svima vama koji ste večeras ovdje. Uvijek dolazim na Virsku noć, ali nikad nisam vidio da vas je tako puno“, još je primijetio gradonačelnik Bandić. Nakon toga, nešto iza 22 sata, Nižetić i Jurčević održali su koncert u sjajnoj atmosferi koja je potrajala do spektakularnog vatrometa.

BANDIĆ: NA VIRU KAO NA JELAČIĆ PLACU
Pravo oduševljenje izazvao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kada se uoči središnjeg događaja „Virske noći“ – koncerta Luke Nižetića i Lane Jurčević – pojavio na bini na središnjem virskom trgu. Nije tajna kako na otoku Viru gotovo trećinu gostiju čine Zagrepčani i žitelji Zagrebu susjednih mjesta, a gradonačelnik Bandić pohvalio nam se kako u Zagrebu nema čovjeka kojega ne pozna.
„Ma, sve ih znam, i ove koji ljetuju na Viru. A ima ih oko 20 tisuća. Došao sam na Vir i kao drugi domaćin događaju te kao podrška mom prijatelju Kristijanu Kapoviću“, kazao je Bandić objašnjavajući razloge posjeta otoku. Od polovice srpnja do Velike Gospe mnogi Zagrepčani zamijene svoj grad i asfalt za virsko sunce i more.
„Ovdje im je lijepo, jer su na Viru kao doma. Isto mogu kazati i ja, osjećam se kao na Jelačić placu. Dva su razloga: prijatelj sam obitelji Kapović i svaki treći čovjek na Viru je purger“, dodao je Bandić.

DOMJENAK ZA GOSTE I UZVANIKE
Pored gradonačelnika Zagreba i njegovih suradnika, brojnih poslovnih partnera općine Vir, općinskih poduzeća i ustanova, na središnji sezonski događaj „Virsku noć“ došli su brojni prijatelji Općine Vir iz drugih općina i gradova Zadarske županije, institucija Republike Hrvatske te iz Viru prijateljskih mjesta u Europi.
Tako su na Viru među ostalima bili gradonačelnik prijateljskog Oslavanyja iz Češke Republike Vit Aldorf s brojnim suradnicima, gradonačelnik Garešnice Velimir Žunec, gradonačelnik Paga Željko Maržić, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija, načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivica Musić, načelnik Općine Novigrad Joso Klapan, načelnik Općine Polača Viktor Prtenjača, načelnik Općine Privlaka Neven Begonja, načelnik Općine Zemunik Donji Ivica Šarić i zamjenik načelnika Općine Tkon Ivica Jakovljev. Među uzvanicima „Virske noći“ našli su se iz Andrej Korljan iz Odvjetničkog društva „Korljan & partneri“, potom predstavnici akademske zajednice Ernest Bazijanac i Tomislav Mlinarić s Prometnog fakulteta u Zagrebu, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Tomislav Rukavina i prof. dr. sc. Silvio Bašić iz KBC-a Zagreb, Klinike za neurologiju te pročelnik Odjela za epilepsiju i paroksizmalne poremećaje svijesti. Njih ukupno 159 uključujući predstavnike poslovnih partnera Općine Vir i općinskih poduzeća, kao i direktore i djelatnike općinskih poduzeća – bilo je na domjenku u restoranu „Kotarina“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA