337 tisuća kuna za obitelji i virske mališane

Danas je na Viru dvadeset virskih obitelji imalo razlog za malo slavlje, a gospođa Ljubica Vučković, mama blizanaca Matea i Marije te osnovnoškolaca Šime i Mile, nakon otvaranja omotnice rješenja o isplati novčane pomoći za opremu novorođenčeta otvarala je i – šampanjac.  
„Ovo je zaista nevjerojatno, nisam se nadala ovakvom iznosu. Zaista sam ugodno iznenađena“, kazala je pokazujući nam na ukupnih 52,5 tisuća kuna koliko je dobila od Općine Vir. Nije moglo biti u boljem trenutku, govori nam Ljubica, jer brojnu obitelj Vučković iz naselja Lučica osim uskršnjih blagdana očekuje i pričest, krizma i rođendan.
„Zahvalna sam Općini Vir, jer imam brojnu obitelj i kako svi živimo zajedno, bit će pravog blagdanskog veselja“, dodala je Ljubica. S njom u društvu bila je i gospođa Ivana Tomić, također mama nestašnih blizanaca. Patricia i Gabriel odnedavno su novi stanovnici otoka Vira, a brižna mama Ivana dobivenih 22,5 tisuća kuna namjerava spremiti na njihov bankovni račun.
„Ovaj se novac neće trošiti, to će se čuvati biti za njih“, kaže nam Ivana. O dobivenoj novčanoj potpori i socijalnom programu virske općinske uprave govori biranim riječima te potvrđuje ono što je u vijećnici Općine Vir, uoči potpisivanja rješenja o isplati, naglasio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović:
„Općina Vir radi za djecu, mlade i njihove roditelje. Taj posao nije od jučer ili prekjučer, njega dosljedno provodimo od prvog dana i radimo ga najbolje u Republici Hrvatskoj. Kada se prijeđe Virski most, takav socijalni program zaista nema nitko“, kazao je Kapović aludirajući na visoke iznose materijalnih potpora prema stanovništvu otoka te stalna ulaganja u djecu i mlade kroz potpuno besplatni vrtić, financijske potpore za kupovinu školskih knjiga i učenički prijevoz, kao i stipendiranje svih virskih studenata. No, ono što je još važnije – na Viru nema pada nataliteta, pa je iz općinskog proračuna za opremu novorođenčeta izdvojeno radosnih 337,5 tisuća kuna.
„Kada sam pogledao liste, vidio sam kako imamo obitelji s troje i četvero djece. To mi je posebno drago, jer djeca su budućnost našeg otoka. Zato uvijek možete računati na pomoć Općine Vir i potporu u njihovom budućem školovanju“, još je naglasio Kapović.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA