U subotu održana tradicionalna "Božićna biciklijada" na relaciji Zadar - Vir

Hladno vrijeme i jaka bura prorijedili su uobičajenu masovnost tradicionalne biciklijade Zadar-Vir na pola, a za isto je skraćena i predviđena maratonska dionica pa je na Božićnoj biciklijadi vozilo oko 150 biciklista i rekreativaca svih uzrasta od Branimirove obale do virske rive. Dionicu dužine oko 25 kilometara savladala je većina biciklista, a kao i uvijek po dolasku na cilj izvlačile su se nagrade uz osvježenje i okrjepu koju su biciklistima priredili kuhari i konobari restorana „Kotarina“. Glavnu nagradu tradicionalne virske biciklijade – Mountain Bike vrijedan 3,5 tisuća kuna – osvojio je Tomislav Čulina iz Zadra, a tombolom su određeni i ostali dobitnici uobičajenih nagrada, pa su se biciklističkim kompletima opreme, majica, rukavica i kaciga radovali Frane Rudić, Mišo Volarević, Hari Martinović, Mirko Domitrović, Kosta Teofilov, Davor Mihatov, Duje Bajčić, Željan Kalac, Goran Buljat, Ljubica Kleindienst, Roko Vukić, Anita Stojanov, Ninoslav Miholčić i Albert Marinka.


Uz sudjelovanje zadarskih biciklističkih klubova „Sveti Donat“ kao suorganizatora biciklijada, potom brdskog „Macaklina“ i „Zadra“, 13. biciklijadu Zadar-Vir organizirali su 27. prosinca Općina Vir, Ured Turističke zajednice Općine Vir i općinsko poduzeće „Vir turizam“. Iako je zbog hladnog vremena izostala dionica vožnje uz atraktivnu biciklističku stazu duž Virskog prstena uz stara virska naselja Lozice i Torovi, i „pola staze“ bilo je dovoljno da se biciklisti zagriju i potom zabave na Trgu Svetog Jurja uz štandove virskog Božićno-novogodišnjeg sajma.


Svirao je trio „Bura“ iz Bibinja, podijeljeno je oko 300 porcija graha, a biciklijadu su osiguravali i pratili djelatnici zadarske Prometne policije i Službe hitne medicinske pomoći iz Zadra.

 

Izvor: Virski list

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA