U rezidencijalnom turističkom objektu „Villa Lanterna“ na Viru predstavljena imidž brošura Ninske rivijere

„Nin Riviera“ službeni je naslov prve zajedničke imidž brošure Nina, Vira, Privlake i Zatona predstavljene danas u virskom rezidencijalnom turističkom objektu „Villa Lanterna“. Marketinški projekt Ninske rivijere osmislili su i izradili predstavnici ureda turističkih zajednica Nina, Vira, Privlake i Zatona, a na turističkim sajmovima i road show prezentacijama slikom i riječju predstavljat će zapadni dio Zadarske županije kao samostalnu turističku cjelinu s kulturnim i povijesnim središtem u Ninu.


„Ovim turističkim prospektom željeli smo svim budućim posjetiteljima predstaviti cjelokupno područje zapadnog dijela zadarske regije te ga locirati u odnosu na kartu Hrvatske i pobliže definirati kao Ninsku rivijeru unutar Zadarske županije“, kazala je voditeljica projekta Marijana Ramov, savjetnica za kulturu Grada Nina. Zamišljena kao svojevrsni fotografski vodič kroz mjesta i turističku ponudu Ninske rivijere, bez većeg broja informacija ili konkretnih turističkih proizvoda, brošura je sinteza kulturne i prirodne baštine, tradicije, gastro ponude ili aktivnog turizma.


„Brošura posjetitelje upoznaje s povijesnim i kulturnim središtem Ninom, perjanicom regionalnog turizma Zatonom, idiličnom Privlakom i otokom Virom koji predstavlja spoj mirnog obiteljskog turizma i živog turizma s obiljem noćnog života“, još je kazala Ramov. Koliki je turistički značaj Ninske rivijere najbolje pokazuju turistička statistika o kojoj je govorio direktor virskog Ureda Turističke zajednice Šime Vučetić:
„Ova četiri mjesta te Vrsi koje prirodno pripadaju našoj cjelini, ostvaruju više od trećine od ukupnog broja noćenja u Zadarskoj županiji“, kazao je Vučetić te konkretno naveo brojke: 2,8 milijuna ostvarenih noćenja i 341 tisuću turističkih dolazaka, ili udjel od 30,2% dolazaka i čak 37,9% noćenja od svih turističkih dolazaka i noćenja u Zadarskoj županiji. Imidž brošuru „Nin Riviera“ na 20 stranica formata A4, uz Ramov i Vučetića, uredili su direktorica Ureda Turističke zajednice Općine Privlaka Iva Zorić i Zatonjanka Darija Pavlović Peroš, dogradonačelica Nina. Grafičku pripremu i tisak odradila je tiskara „Suton graf“ iz Zadra, a brošura je izašla u nakladi od 30 tisuća primjeraka na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku.


Najznačajnija rivijera u Zadarskoj županiji
Zajedničku akciju lokalnih turističkih zajednica snažno podupiru predstavnici lokalne samouprave iz Nina, Vira i Privlake, a potvrdili su to riječima i prisustvom gradonačelnik Nina Emil Ćurko, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, načelnik Općine Privlaka Neven Begonja te direktorica ninske Turističke zajednice Marija Dejanović.
„Ovakva brošura sjajna je stvar za promociju našeg zajedničkog turizma, jer je Ninska rivijera najveća turistička rivijera Zadarske županije, veća od zadarske, biogradske ili podvelebitske. Brojke govore u našu korist, pa i očekujemo da se to valorizira na nacionalnoj i županijskoj razini“, kazao je u ime predstavnika lokalnih samouprava virski načelnik Kapović uz želju da se nakon tiskane brošure Ninska rivijera predstavi i video materijalom.


Vjetar u leđa od županijskog TZ-a?
Kada su Virani nakon rekordne ovogodišnje turističke sezone predstavljali svoje nove razvojne i turističke projekte, poželjeli su malo „vjetra u leđa“ te konkretnu podršku od predstavnika Turističke zajednice Zadarske županije. Prisustvo novoizabrane direktorice županijskog TZ-a Mihaele Kadije na predstavljanju brošure možda je za virske, ali i sve druge predstavnike turizma iz Nina, Privlake, Vrsi i Zatona, naznaka tog „vjetra“ ili barem prvog koraka u hvatanju zaleta.
„Zaista mi je zadovoljtsvo biti dio predstavljanja Ninske rivijere koja je prebogata kulturnim, povijesnim i drugim turističkim sadržajima. Rivijera predstavlja i duh promjena koje dolaze s aktivnostima Turističke zajednice, pa se nadam kako ćemo vrlo skoro nastaviti našu suradnju“, kazala je Kadija.


Ninska rivijera od Utrechta do Rima i Ljubljane
Širom Europe od Utrechta, Sttutgarta, Züricha u siječnju i veljači, potom Parme, Berlina, Dublina, Londona, Lyona, Barcelone, Düsseldorfa, Pariza, Bruxellesa, Wroclawa, Budimpešte do Rima i Ljubljane u svibnju, na turističkim sajmovima i road show prezentacijama predstavljat će se Ninska rivijera s novoizrađenom turističkom brošurom.
„Predstavljanje na sajmovima samo je dio brojnih prednosti ove zajedničke suradnje naših turističkih destinacija, a spoznali smo ih i ranije pri izradi biciklističkih karti zapadnog dijela Zadarske županije“, istaknula je voditeljica projekta Marijana Ramov.

Izvor: Virski list

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA