Nogometni geni Buškulića Moljinih s Vira podarili su talent Tomi Moljinom, osmogodišnjem dečku koji dribla kao Messi, a zabija kao Ronaldo

MALI MBAPPÉ

UZOR MI JE KYLIAN MBAPPÉ, A JEDNOGA DANA VOLIO BIH NAVUĆI DRES HAJDUKA I MADRIDSKOG REALA

Igrajući u bijelom dresu riječkog nogometnog prvoligaša lani je zabio 61 gol, ili čak 31 više od drugog najboljeg strijelca natjecanja. Ovaj čudesni virsko-riječki nogometni dragulj svima je u Rijeci poznat kao Tome Buškulić, uskoro osmogodišnji dečko koji dribla lakoćom poput Messija, a zabija kao Ronaldo. No na Viru, mjestu podrijetla i rodnom otoku njegovog oca Zorana Buškulića, nekad juniorskog reprezentativca Jugoslavije i prvotimca slavne Rijeke iz 1980-ih, svi ga znaju kao Zoranovog malog ili Tomu Moljinog. Kako je Tome bilo ime njegovog pokojnog virskog djeda, mali Tome Moljin već je drugi po redu, ali s didom ne dijeli strast prema nogometu. Dapače. Dida je Tome svojega sina Zorana znao loviti po igralištu dok se igrala utakmica, misleći da uzalud trati dragocjenu životnu energiju i vrijeme, a grubošću virskog težaka ponio se i prema emisarima talijanske A.S. Rome kada su bili došli baciti oko na nesvakidašnji Zoranov nogometni talent. Sada su druga vremena, drukčiji su i mekši ljudi, pa i talent lakše dođe do očiju onih koji ga na vrijeme trebaju vidjeti i vrednovati. Taj je Tomin talent prvo uočio otac Zoran, potom HNK Rijeka, pa sada matična riječka škola nogometa Prvi gol, a nedavno i treneri splitskog Hajduka. Tome Moljin zaigrao je sa splitskim vršnjacima i starijima iz Hajdukove škole nogometa predstavljajući se stručnjacima koji su palac podignuli – visoko gore. Podršku su dali i najveći splitski asovi poput Zlatka Vujovića, Ivana Gudelja ili Stipe Pletikose, s kojima se Tome fotografirao upijajući djeliće nekadašnje Hajdukove slave. Iako je Tome virski Riječanin s pogledom na Kvarner i Rujevicu, u Splitu je doživio ono što okuse i osjete svi kada jednom navuku splitski dres i zakorače na mitski poljudski travnjak. Još je važnije kako je Tome svojim talentom zaslužio da mu u splitskom klubu širom otvore vrata.

- Bilo je nezaboravno. Uživao sam igrajući s vršnjacima iz Hajduka. Obožavam nogomet, jer mi je lopta odmalena najdraža igračka. Ne odvajam se od nje - kaže nam Tome koji bi, ako bi mogao birati, jednog dana volio prvo navući dres splitskog kluba, a onda i madridskog Reala. To bi bilo, kaže, ostvarenje sna.

- Najvažnije je da uživa u igri te da voli trenirati, pa mu ništa nije teško. No još je važnije da niti jednog trenutka ne zapostavlja školske obaveze - dodaje tata Zoran, ponosan na činjenicu kako je njegov Tome odlikaš s dobivenom školskom pohvalnicom za znanje i zalaganje. Kako god bilo, ovaj bi virsko-riječki osmogodišnjak koji se nogometom bavi od svoje pete godine, zaista jednog dana mogao na veliku scenu. Zasad uživa na nogometnom travnjaku igrajući prije svega u veznom redu, na krilnoj poziciji ili gdje god ga treneri rasporede, a sa zelenog terena Buškulić Arene demonstrira elemente nogometne tehnike na YouTube kanalu. Napokon, u pitanju su i plemenski virski geni koji su ocu Zoranu i Tihomiru Buškuliću podarili lijepe nogometne karijere.

- Uzor mi je Kylian Mbappé. Jednog bi dana baš tako volio igrati - poručio je Tome.

Foto: Tome Buškulić s tatom Zoranom

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA