U PONEDJELJAK JE PRVI DAN ŠKOLE I POČETAK NOVE PEDAGOŠKE GODINE U DJEČJEM VRTIĆU SMJEŠKO

Ponedjeljak će biti veliki dan za novu generaciju virskih mališana i osnovnoškolaca koji će prvi put sjesti u školske klupe Područne osnovne škole na Viru, odnosno zakoračiti u svijet odrastanja, igranja i učenja u novoj pedagoškoj godini u Dječjem vrtiću Smješko. Njima će se pridružiti i oni stariji školarci i polaznici vrtića, ukupno njih 78 u virskom dječjem vrtiću i 162 u Osnovnoj školi Privlaka (OŠ), odnosno srednjoškolci u 15 zadarskih strukovnih srednjih škola i gimnazija, no svi skupa u okolnostima i uvjetima koje su propisali i preporučili Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te same odgojne i obrazovne ustanove. Tako su sve vrtićke prostorije Smješka detaljno očišćene i dezinficirane, a prostorije za boravak djece uređene i prilagođene za uzrast, igru i učenje. Isto je i u privlačkoj OŠ te Područnoj školi na Viru, gdje će školarci od ponedjeljka krenuti na nastavu po modelu A (svi učenici u škole).

- Bili smo u punom pogonu kako bi u ponedjeljak sve bilo na svom mjestu. Nadamo se povoljnoj epidemiološkoj situaciji i normalizaciji stanja, kako bi nastavu mogli održavati po planu i u najboljem redu - kaže ravnateljica OŠ Privlaka Verica Škibola uz napomenu da su organizirana dva školska ulaza, kako bi se izbjegao neposredni kontakt učenika i gužve pred školom. Broj učenika OŠ Privlaka do posljednjeg se dana mijenjao s novim prijavama, no konačno se zaokružio na 300, odnosno 224 učenika u Privlaci te 76 na Viru, a od toga je 162. mladih Viranki i Virana u školskim klupama. Za sve njih olakšavajuća je okolnost kako neće morati imati maske na nastavi.

- Maske će učenici morati nositi u autobusu te prilikom prolaska kroz školu, odnosno na školskim hodnicima, ali kako smo u razredima osigurali metar i pol razmaka, neće biti potrebe za nošenjem maski u učionicama. Informatičku učionicu koja je nešto manja, dodatno smo pregradili pleksiglasom - napominje ravnateljica Škibola. Školski autobus za Privlaku u ponedjeljak kreće u 7:30 iz Vira.

ORGANIZACIJA PRVOG DANA ŠKOLE

Prema epidemiološkim uputama i preporukama neće biti uobičajene predstave za mališane, polaznike prvih razreda u Privlaci i Viru, kao što će učenici prvih razreda dolaziti na upoznavanje s učiteljicom ili učiteljem samo s jednim roditeljem. Njih će u OŠ Privlaka primiti učiteljica Nina Lovrin u 8:30 sati u prostoru školske blagovaonice, dok će učiteljica Linda Ažić primanje za virske prvašiće i roditelje imati u 8 sati na školskom igralištu. Za učenike ostalih razreda nastava počinje u 8 sati.

Foto: Dječji vrtić Smješko spreman je za početak nove pedagoške godine

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA