Dosad izvedeno 2.809 priključaka na vodovod i kanalizaciju otoka Vira s 1.467 priključenih objekata u naseljima Centar, Radovanjica, Miljkovica, Luka te u dijelu naselja Prezida

MILENIJSKI PROJEKT. Dosad izvedeno 2.809 priključaka na vodovod i kanalizaciju otoka Vira s 1.467 priključenih objekata u naseljima Centar, Radovanjica, Miljkovica, Luka te u dijelu naselja Prezida.

RADOVI DOŠLI DO PREZIDE IV, NA JESEN NASTAVAK RADOVA I DOBIVANJE PREOSTALE ČETIRI GRAĐEVINSKE DOZVOLE ZA PRIJAVU PROJEKTA ZA EU FONDOVE

Sa završetkom radova u Prezidi IV koji su se protegli duboko u drugu polovicu srpnja, radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži otoka Vira bit će privremeno završeni i obustavljeni do početka jeseni. Općinsko poduzeće Vodovod Vir – kao investitor ovog milenijskog virskog projekta – dotad će intenzivirati administrativni dio poslova kako bi do listopada na adresu ove vodovodne tvrtke došle preostale četiri građevinske dozvole (dosad dobiveno 11 dozvola od ukupno 15) s kojima će se papirnato kompletirati cjelokupni projekt. Drugim riječima, za tri mjeseca može se očekivati kako će virski projekt vode i odvodnje, osim onog dijela koji je već realiziran ili je u procesu izgradnje, biti upućen prvo prema Hrvatskim vodama, a potom i prema EU fondovima.

- Zadovoljni smo dosadašnjim ritmom izvođenja projekta. Polako u Prezidi i Miljkovici završavamo radove u ulicama za ovaj dio godine, pa nastavljamo na jesen s izvođenjem daljnjih radova na III. fazi projekta - kaže direktor poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić. To znači kako su u posljednjem ljetnom zahvatu postavljeni vodomjeri u Miljkovici XX i XXII, a isti posao još će se odraditi u Miljkovici XXVIII, dok će se u Prezidi IV odraditi priključci te urediti ulica nakon radova. Sveukupno je riječ o 1.467 dosad priključenih objekata ili 2.809 izvedenih priključaka na vodovod i kanalizaciju u naseljima Centar, Radovanjica, Miljkovica, Luka te dijelu naselja Prezida. Po fazama gradnje, to izgleda ovako: u prvoj fazi izvedeno je 1.305 priključaka vode i odvodnje na 662 objekta, u drugoj fazi 1.189 priključaka na 625 kuća te u trećoj fazi 315 priključaka na 180 objekata. I to je do jeseni – to, a dotad će tijekom srpnja i kolovoza poduzeće Vodovod Vir prodavati vodu, kao i inače u periodu ljetne špice, te održavati sustav koji je sada već primio obrise golemog projekta. Ovaj period uključuje i pripremu za nastavak radova u III. fazi, odnosno jesensko izvođenje priključaka u Prezidi VI i otvaranje radova u novim ulicama u Miljkovici. Naravno, i završetak pripreme dokumenata i kompletiranje projekta za EU fondove.

- Očekujemo dobivanje svih preostalih građevinskih dozvola do listopada, nakon čega smo zapravo odradili projekt te ga pripremili za sljedeći korak, a to je dobivanje financijskih sredstava. No nije riječ o poslu koji će biti okončan preko noći, trebat će vremena i strpljenja - zaključuje direktor Bašić.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA