Virska klapa Puntadura nastupit će u subotu na legendarnom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu

Virska klapa Puntadura nastupit će u subotu na legendarnom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Nikolina Vučetić i Glorija Vučetić Obradović s osmijehom priželjkuju:

EH, DA NAM JE BAREM NAGRADA PUBLIKE ZA SIMPATIČNOST

Mješovita virska klapa Puntadura zapivat će u subotu na 54. izdanju Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Bit će to drugi nastup mješovite virske klape na legendarnom omiškom klapskom festivalu, ali kako su prošle godine kao debitanti u konkurenciji svega četiri mješovite klape pjevali u Blatu na Korčuli, a ne na jednom od omiških trgova gdje nastupaju muške i ženske klape, ovaj subotnji nastup bit će im zapravo prvi festivalski nastup u Omišu. I dok se ovaj desetodnevni tradicionalni festival klapa (16. – 25. srpnja) već počeo zagrijavati sinoćnjom promocijom monografije Herci Ganza Nima vaki testamenta, a potom i današnjom Večeri novih skladbi, subotnji debi pred omiškom publikom u konkurenciji osam mješovitih klapa – bit će vrhunski izazov za klapu koja piva tek četiri godine.

- Lagano se pripremamo, pa zasad nemamo tremu. Bit će je sigurno u subotu - kaže Glorija Vučetić Obradović, prvi alt klape iz Vira. Puntadura je svoju posljednju probu odradila u četvrtak izvodeći izvorne Spavaš li zlato moje i Znaš neviro. S tim će narodnim pjesmama nastupiti na omiškom festivalu, a riječ je o pjesmama koje su prije tridesetak godina proslavile klapu Filip Dević, odnosno klapu Crikvenica u novije vrijeme. Možda će dio te slave okrznuti iz virsku klapu.

- U Omišu se mogu pjevati samo izvorne pjesme, no narodne su dalmatinske pisme inače naš uobičajeni repertoar. Ne očekujemo ništa posebno, jer smo u konkurenciji puno iskusnijih klapa od kojih neke dugo profesionalno nastupaju. Možda osvojimo nagradu publike za simpatičnost, a to bi bilo nešto - uz osmijeh kaže Nikolina Vučetić, čiji će prvi alt zajedno s glasovima ostalih članica i članova klape pokušati šarmirati zahtjevnu publiku u Omišu. Klapa Puntadura osnovana je prije četiri godine kada je Matea Buškulić organizirala audiciju i za klapu Puntaduru angažirala voditelja Mislava Šindiju iz Bibinja. Od tada do subotnjeg nastupa u Omišu, klapa koja je bila u osnutku i gotovo bez pjevačkog iskustva, nastupila je na pedesetak koncerata od lokalnih nastupa u Ninu, Privlaci i Vrsi do nastupa u Sloveniji, Đakovu, Vatroslavu Lisinskom u Zagrebu (gosti kod mješovitog ansambla Prvi komin Snježanin) ili na Virskoj terci. U tom je periodu klapa uglavnom u istom sastavu, a nedavno je upotpunjena s nova dva člana, pa Puntadura sada broji devet divojaka i momaka: iz Vira su prvi altovi Nikolina Vučetić, Glorija Vučetić Obradović i Alida Bulić Cvitkušić, prvi sopran je Suzana Lonić iz Petrčana, drugi sporan su Anđelka Olić iz Vira i Anita Kranjčina iz Petrčana, prvi bas su Elvis Juko i Damir Crnković iz Vira, dok je drugi bas Mislav Mihael Mandir, također iz Vira.

- Nastupamo u mjestima otkud dolaze klape s kojima gajimo prijateljske odnose, pa smo tako bili kod naših prijatelja u Sloveniji i Zagrebu. Najvažnije je da se družimo, a to je nekako i istinski klapski duh. Članovi naše mješovite klape su vrlo različiti ljudi s različitim interesima, ali nas veže ljubav prema pjevanju - zaključuju Glorija i Nikolina.

DEČKI SU SUPER PJEVALI

Muška klapa Vir bila je nekad jedina klapa na otoku čije je dugogodišnje djelovanje prije četiri godine okrunjeno s autorskim skladbama Da mi je dat i Pisma Viru, nakon čega su Virani notne zapise trajno objesili o klin. Mješovita klapa Puntadura osnovana je negdje na samom kraju postojanja muške klape Vir, no osim basa Elvisa Juke, niti jedan drugi član muške klape s otoka nije nastavio s klapskom karijerom.

- Mi ih uvijek zovemo i pozivamo da nam se pridruže u Puntaduri. Dečki su super pjevali i imali su dvije prekrasne pjesme, pa nam je žao što više ne pjevaju - kaže Nikolina.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA