PARLAMENTARNI IZBORI 2020.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020. Od 7 do 19 sati otvorena su birališta na otoku Viru za biranje zastupnika u Hrvatski sabor koji će se održati 5. srpnja (nedjelja) na četiri biračka mjesta za birače koji imaju prebivalište na otoku Viru, odnosno s dodatnim petim biračkim mjestom za sve one koji se trenutno nalaze na otoku, a nemaju prebivalište na Viru. Važno je napomenuti kako izlazak na parlamentarne izbore znači kako građani Hrvatske sami odlučuju o svojim predstavnicima u Hrvatskom saboru, a time i njihovom legitimitetu, jer se odbacivanjem glasačkog prava praktički odbacuje vlastita građanska i politička odgovornost koju nam svima daje Ustav Republike Hrvatske.

Prvo biračko mjesto koje obuhvaća birače s prebivalištem u Viru nalazi se u zgradi Općine Vir, odnosno prostoriji Općinske vijećnice Općine Vir, dok su drugo, treće i četvrto biračko mjesto raspoređeni u zgradi Područne škole na Viru. Peto biračko mjesto za birače s prebivalištem izvan područja Općine Vir nalazi se također u sklopu zgrade Područne škole na Viru, ali u njegovom vanjsko dijelu neposredno pred glavnim ulazom u virsku školu.

U zaključenom popisu birača na dan 26. lipnja evidentirano je ukupno 3.859.481 birač, i to 3.674.695 birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj po općinama i gradovima te 184.786 birača bez prebivališta u Republici Hrvatskoj. Iz Ministarstva uprave Republike Hrvatske dolazi i podatak o 4.073 birača na području Općine Vir koji će birati zastupnike u Hrvatskom saboru.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA