Započeli radovi na vodovodu i kanalizaciji ii. i iii. faze u Prezidi, nastavljeni radovi u naseljima Luka i Miljkovica

Od kraja siječnja počeli su radovi u naseljima Radovanjica, Luka, Miljkovica i Prezida na izgradnji kanalizacijskog obalnog kolektora u ukupnoj dužini od tri kilometra i u svoj prvoj fazi trajat će do početka ljetne sezone. Time su nastavljeni i upotpunjeni od ranije započeti radovi na II. i III. fazi izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira, koja obuhvaća izgradnju spomenutog obalnog kolektora od Radovanjice do kraja naselja Prezida s izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže za navedena naselja!

Ovaj obalni kolektor u svojoj punoj dužini ključan je za cijeli sustav, jer će se sve ulice kroz naselja slijevati u njega i potom preko pumpnih stanica i podmorskog ispusta završavati u moru. Zasad postoji jedan podmorski ispust u Centru i svi izgrađeni kanalizacijski priključci spojeni su na njega, dok će drugi podmorski ispust biti izgrađen u uvali Srpljica zajedno s uređajem za pročišćavanje.
Pored obalnog kolektora općinsko poduzeće „Vodovod Vir“ kao naručitelj i zadarska „Vodoinstalacija“ kao izvođač radova, napravit će i 2,5 kilometara vodovodne te 2,5 kilometara kanalizacijske mreže kojom će biti obuhvaćeno 400 do 500 objekata s direktnom mogućnošću spajanja na mrežu.

Dosad su na adresu virske vodovodne tvrtke stigla 192 zahtjeva građana za priključak na vodovod i kanalizaciju u naseljima koje obuhvaća II. i III. faza, odnosno ukupno više od 1,300 zahtjeva računajući i zahtjeve za naselje Centar iz I. faze gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira. Paralelno s radovima na II. i III. fazi, virsko vodovodno poduzeće izvodi radove na priključcima I. faze u Centru, a do početka veljače ove godine izvedeno je ukupno 767 priključaka za vodu i kanalizaciju uz 1,116 podnesenih zahtjeva građana.

VODOVOD VIR INVESTIRAO U OPREMU 575 TISUĆA KUNA
Uz postojeća dva bagera rovokopača, dva kamiona i jedno dostavno vozilo u svom vlasništvu, poduzeće „Vodovod Vir“ dobilo je treći kamion vrijednosti 225 tisuća kuna i treći bager rovokopač vrijednosti oko 350 tisuća kuna. S očekivanim dolaskom bagera u sljedeća dva tjedna, „Vodovod Vir“ formirat će i treći tim za izvođenje radova na poslovima izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira. Trenutno na
milenijskom projektu Općine Vir i poduzeća „Vodovod Vir“ rade dvije ekipe u naselju Centar te naseljima Radovanjica, Luka, Miljkovica i Prezida.

1,308 ZAHTJEVA I 767 PRIKLJUČKA
Od studenoga 2014. kada su na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu otoka Vira priključeni Dječji vrtić „Smješko“, restoran „Kotarina“ i zgrada Općine Vir
– kao prvi spojeni virski objekti – do kraja siječnja 2017. godine podneseno je ukupno 1,308 zahtjeva građana za priključak za vodovod i kanalizaciju. U tih 28 mjeseci izvođenja radova napravljeno je 767 priključka za vodu i kanalizaciju za objekte u Centru, i to od naselja Laz do naselja u Radovanjici i Bunarićima.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1