Predstavnici Općine Vir na destinacijskom forumu u zadarskom Arsenalu

S krajnjim ciljem osnaživanja turističkog sektora prenošenjem iskustava, suradnjom sa znanošću i drugim djelatnicima u turizmu, motivacijom i razvojem ljudskog potencijala, propitivanjem onog što se radi u turizmu te što se želi postići – u zadarskom „Arsenalu“ u srijedu je počeo dvodnevni „Destinacijski forum Zadar 2016. – Brendiranje i komunikacija“.
Otvarajući forum, ministar turizma Anton Kliman istaknuo je kako su ambicije Hrvatske da uđe među „top 20“ najkonkurentnijih turističkih destinacija, a za takav pothvat treba stvarati posebne proizvode i s njima se istaknuti na tržištu.
„Turizam više nije samo sunce i more. Gosti danas traže i autentični događaj. Kako bismo održali korak s konkurencijom te na nekim tržištima bili prvi, moramo se promovirati ciljano i efikasno, odnosno promovirati naše turističke proizvode koji su traženi na tim tržištima. Upravo je zato ključ razvoja hrvatskog turizma destinacijski menadžment. Svaka naša destinacija dio je cjelovite turističke priče koja je raznolika, bogata i koja može privući različite segmente tržišta za goste različitih potreba“, kazao je ministar Kliman.
„Destinacijski forum“ tematski obrađuje pitanja kako pronaći glavne motive, oblikovati proizvod i uslugu te stvoriti brand, odnosno kako opstati u natjecateljskoj areni turističkih destinacija i digitalne komunikacije. Upravo je komunikacija ključan pojam i suštinski alat u stvaranju turističkog branda i pozitivne percepcije destinacije kod gosta, a sve što se teorijski moglo čuti na „Destinacijskom forumu“ već je duže vremena implementirano u master plan turističkog razvoja Općine Vir te kreirano u turistički proizvod kroz projekte općinske destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“. Zato su na licu mjesta na predavanjima, radionicama i okruglim stolovima „Destinacijskog foruma“, među brojnim gostima foruma i uglednim predavačima, nazočili predstavnici Općine Vir: načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, direktor „Vir turizma“ Željan Kalac, šefica Ureda načelnika Kristina Perić, viši stručni suradnik Ureda načelnika Antonio Vučetić, destinacijski event menadžer Matea Buškulić, voditelj rezidencijalne „Ville Lanterne“ Jakov Buškulić i Marino Radović iz općinskog poduzeća „Vir održavanje“.
Organizatori „Destinacijskog foruma“ u zadarskom „Arsenalu“ su Turistička zajednica Zadarske županije i Sveučilište u Zadru.NA DESTINACIJSKOM FORUMU I SLAVNI PETE RADOVICH, Jr.Slavni američki televizijski producent i redatelj Pete Radovich, Jr. jedan je od sudionika „Destinacijskog foruma“, a tijekom karijere radio je na svim velikim sportskim događanjima za „CBS“ kao što su Olimpijske igre, Super Bowl, Wimbledon i finale NBA-a. Jedan od sudionika je i Aidan Pender, neovisni poslovni analitičar i konzultant sa sjedištem u Dublinu te Tomo Ricov, osnivač i direktor „Weekend Media Festivala“ i specijalizirane event agencije „Pepermint“, potom Kyle Embry, stručnjak za menadžment tematskih parkova i atrakcija, kao i brojni drugi stručnjaci, među kojima i profesori Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

JEDAN OD TEMA DESTINACIJSKOG FORUMA JE – OTOK VIR
Otok Vir kao jednu od predavačkih tema na „Destinacijskom forumu“ predstavit će u četvrtak prof. Tihomir Jukić sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta. „Sanacija prostora u funkciji turizma / Od simbola devastacije do simbola aktivne obnove“ – naslov je predavanja koje će prof. Jukić održati od 12 sati u jednoj od predavačkih galerija zadarskog „Arsenala“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA