Potpore Općine Vir prema Općoj bolnici u Zadru dosad su premašile iznos od 500.000 kuna. Opću bolnicu u Zadru pomagali su i virski poduzetnici

OPĆINA VIR DONIRALA JE 50.000 KUNA OPĆOJ BOLNICI U ZADRU ZA POTREBE LIJEČENJA OD KORONAVIRUSA

Općina Vir donirala je 50.000 kuna Općoj bolnici u Zadru za borbu protiv Covida-19, a to je posljednja u nizu protuepidemijskih i drugih mjera koje su virska općina i Stožer civilne zaštite Općine Vir poduzeli od početka krize. Dosad je Općina Vir u raznim prigodama za potrebe Opće bolnice u Zadru – odjelima ginekologije, pedijatrije, kirurgije, interne i patologije – donirala više od 500.000 kuna, a ova donacija zadarskoj Općoj bolnici trebala bi pomoći uvjetima u kojima rade zadarski liječnici te kontroli širenja pandemije, odnosno borbi protiv Covida-19. Zadarsku su bolnicu u više navrata donirali i virski poduzetnici iznosom većim od 100.000 kuna.

- Opća bolnica Zadar, svi liječnici i cjelokupni zadarski zdravstveni sustav poduzimaju iznimne napore kako bi zaustavili širenje koronavirusa, a u toj izloženosti i borbi prijeko im je potrebna pomoć zajednice i cijele naše regije. Ova je donacija jedan vid naše zahvalnosti i podrške - kaže načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Prethodno je virski Stožer civilne zaštite osigurao osobama starijima od 60 godina s prebivalištem na Viru zaštitne maske i rukavice, a istim je zaštitnim sredstvima opskrbio i virsku ambulantu. Virsku liječnicu dr. Veru Bulajić, koja je bila na specijalizaciji obiteljske medicine u Splitu, uspio je vratiti na otok gdje sada djeluje po redovnom rasporedu i radnom vremenu. U organizaciji Stožera civilne zaštite Općine Vir dezinficirane su sve prostorije javnih uslužnih djelatnosti: uredi i prostorije Općine Vir, prostorije i uredi općinskih poduzeća i ustanova, virska ambulanta i poliklinika, stomatološka ordinacija te poštanski ured i sve trgovine. Formirano je također sedam dvočlanih timova civilne zaštite, opremljenih službenim odorama i zaštitnom opremom, koji u sedam virskih zona kontroliraju sprovođenje mjera i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Članovi virske civilne zaštite uspostavili su i pozivni centar za opskrbu i dostavu živežnih namirnica i lijekova osobama starijima od 60 godina.

- Provodimo odluke nacionalnog i županijskog stožera kako bi situaciju na Viru imali pod kontrolom, ali moram dodati kako su dosad Virani pokazali disciplinu i odgovornost u krizi - zaključak je načelnika Stožera civilne zaštite na Viru Antonija Vučetića.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA