Požar na otoku Viru je pod kontrolom

O B A V I J E S T.

KANADER JE ZAUSTAVIO POŽAR, A VATROGASCI KONTROLIRAJU RUBOVE POŽARIŠTA

Iako kanader koji je došao u pomoć vatrogascima na terenu još uvijek leti, požar koji je na otoku Viru buknuo oko 13:30 stavljen je nakon tri sata borbe pod kontrolu. Ovu dobru vijest prenio nam je vatrogasni zapovjednik virskog DVD-a Tomislav Čepić:

- Mi se trenutno nalazimo na rubovima požarišta za svaki slučaj, ali je požar na sreću pod kontrolom. Kanader ga je uspio ugasiti, jer je nama teren bio nepristupačan, a za nevolju je i vjetar neprekidno mijenjao smjer. Sada je stao - kaže zapovjednik Čepić. Treći požar na otoku Viru u posljednjih desetak dana buknuo je u predjelu iznad groblja, stotinjak metara s lijeve strane ceste prema Lozicama, pa su nakon promptne intervencije pripadnika virskog DVD-a došli u pomoć ninski, privlački i zadarski vatrogasci, a onda i kanader.

- Gorjelo je zaista na većem dijelu terena od Grba do vodospreme, a to je minimalno 800 puta 800 metara. Već smo upozoravali na opasnosti od požara, ali netko se opet očito igrao s vatrom - dodaje zapovjednik Čepić. Tako je današnji požar već treći u nizu: prvo je gorjelo kod Barbenjaka, potom iznad uvale Svrdljača, a sada u blizini virskog groblja. Unatoč upozorenjima i molbama, pa čak i visokim novčanim ili kaznama zatvora, na terenu se još uvijek nekontrolirano spaljuje korov i loži vatra na otvorenom prostoru bez suglasnosti vatrogasnih udruga i javnih vatrogasnih postrojbi.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA