Komunalno poduzeće Vir održavanje i destinacijska kompanija Vir turizam izvode radove na saniranju te uređenju plaža i plažnih objekata

PROLJETNI RADOVI.

UREĐUJU SE SVE PLAŽE I PLAŽNI OBJEKTI NA OTOKU VIRU

Nemoguće je u ovom trenutku dati pouzdan odgovor hoće li i kada će početi turistička sezona na otoku Viru, no djelatnici komunalnog poduzeća Vir održavanje i destinacijske kompanije Vir turizam izvode svoje standardne sezonske poslove u pripremi plaža i plažnih objekata za turističku sezonu. Tako je plaža Jadro detaljno uređena, dok se plažni barovi Mul i Maritimo te terasa restorana Kotarina pomalo dotjeruju kako bi se prvi gosti – kada se plažne i restoranske terase budu mogle otvarati – dočekali spremni.

- Pripremamo turističku sezonu onoliko koliko to možemo u ovom trenutku, dakle sa smanjenim ljudstvom te uz sve potrebne i propisane mjere opreza. Nitko od nas ne zna što će se događati tijekom svibnja i lipnja, odnosno srpnja ili kolovoza, no mi ćemo sezonu u svakom slučaju dočekati spremni - kaže direktorica Vir turizma Kristina Perić. Neke naznake oko povoljnijeg raspleta s turističkom sezonom već postoje: češki turoperatori i turistički agenti pokrenuli su inicijativu da najviši predstavnici Hrvatske i Češke povedu razgovore o uspostavi takozvanog turističkog koridora, odnosno mogućnosti da se turistima iz Češke koji imaju zdravstvenu potvrdu da nisu zaraženi Covidom-19, omogući ovog ljeta dolazak na Jadran. Sličnu inicijativu i želju također pokazuju Slovenci, Austrijanci, Nijemci i Mađari, zemlje koje su u neposrednom okruženju Hrvatske i koje bi bile dio tog cestovnog koridora, dok su ublažavanjem mjera o slobodnom kretanju unutar županija, građani Hrvatske već znatno mobilniji nego što su to bili do prije koji dan.

- Kompletno smo uredili plažu Jadro, pa smo se sada prebacili na Radovanjicu i Miljkovicu. Radimo prvo na južnom dijelu otoka, nakon čega ćemo proći i urediti sve druge plaže na otoku. To je naša standardna sezonska obaveza - prenosi direktor Vir održavanja Marino Radović trenutne aktivnosti virskog općinskog poduzeća, koje brine o lijepom i željenom izgledu otoka i njegovih plaža. Ove godine vremenske (ne)prilike nisu dosad utjecale na stanje obale, kao što je to bilo nekoliko godina unazad kada su orkanski udari juga i bure urušavali dijelove obale uz plaže, pa je nešto postojećih sitnijih rupa u betonu brzo sanirano.

- Ako nas i dalje bude služilo lijepo vrijeme, do sredine svibnja mogli bi završiti poslove saniranja i uređenja svih virskih plaža. S našim uhodanim timom ljudi to je oko tri tjedna posla, ukoliko nas povremeno ne ometu jaki vjetrovi koji na plažama znaju napraviti priličan nered - zaključuje direktor Radović.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA