Općina Vir dala je suglasnost, Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je Prijedlog za donošenje odluke o slobodnom kretanju unutar županijskih granica, a još se čeka potvrda i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

B E Z P R O P U S N I C A.

UBLAŽAVAJU SE MJERE: OD PONEDJELJKA SLOBODNO KRETANJE UNUTAR ZADARSKE ŽUPANIJE?

Od 20. travnja kretanje po cijeloj Zadarskoj županiji najvjerojatnije će se odvijati bez propusnica, odnosno dosadašnjih e-Propusnica, a konačnu Odluku o mogućnosti slobodnog kretanja unutar granica Zadarske županije bez propusnice donijet će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Odluka županijskog stožera donesena je temeljem mišljenja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije te suglasnosti općina i gradova.

Ova bi mjera ublažavanja ranijih mjera nacionalnog i županijskog stožera (kao i lokalnih) – kojima je bilo onemogućeno kretanje Zadarskom županijom bez propusnica – trebala stupiti na snagu 20. travnja, odnosno od ponedjeljka.

U prijedlogu županijskog stožera također je navedeno: „ukoliko bude potrebno u pojedinim gradovima ili općinama na području Zadarske županije, moći će se ograničiti kretanje, odnosno kretanje će biti moguće uz izdanu e-Propusnicu“. Stožer civilne zaštite Općine Vir ranije je Stožeru civilne zaštite Zadarske županije iznio pozitivno mišljenje i suglasnost da se administrativno područje virske općine uključi u zonu slobodnog kretanja unutar županije, a takva se suglasnost (ili želja za zadržavanjem ograničenja) trebala dobiti od svih općina i gradova.

STABILNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

- U Zadarskoj županiji epidemiološka je situacija dosad stabilna, što se tiče Covida-19, pa posljednjih dana bilježimo pojedinačne slučajeve oboljelih te za svakoga od njih imamo nadzor nad svakim oboljelim i njegovim kontaktima. Mišljenja smo da s obzirom na razvedenost naše županije, ukidanje propusnica na razini županije neće utjecati na porast broja oboljelih ukoliko se mjere socijalne distance i dalje budu pridržavale kao što je to propisano - priopćenje je i mišljenje epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, koje je dobio Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA