Slavni reporter posjetio je otok Vir, a reportaža će biti emitirana 28. lipnja na Prvom programu HTV-a u emisiji Destinacija Hrvatska

VIR U MEDIJIMA.

GORAN MILIĆ: VIR PRATIM VEĆ GODINAMA, SVAKI PUT KADA DOĐEM OTOK JE SVE LJEPŠI I UREĐENIJI

Prvo slovačka državna televizija RTVS, potom njihove novinarske i snimateljske kolege s češke državne televizije, pa velika reportaža u Slobodnoj Dalmaciji, a onda televizijski reporteri Al Jazeere. Svi su oni u protekla dva tjedna posjetili Vir kako bi pisali o najvećem fenomenu hrvatskog turizma, a šećer je došao na kraju. U subotnje jutro otok rekorder posjetio je Goran Milić, jedan od najpoznatijih domaćih novinara i globetrottera sa svojom produkcijom Destinacija Hrvatska, koja se kao autorski serijal emitira u udarnom nedjeljnom terminu (20:30) na Prvom programu HTV-a. Medijskom veteranu Miliću ovo nije prvi posjet Viru, ali niti posljednji.

- Vir pratim već godinama, tu sam redovito svake dvije ili tri godine, ali ćemo se sljedeći put vidjeti i ranije - kaže slavni hrvatski reporter koji je tijekom dosadašnje i dugogodišnje karijere obišao svaki kutak na Zemlji. Zanimalo nas je kakav je njegov dojam otoka Vira?

- Vir kao mjesto i turistička destinacija iz godine u godinu izgleda sve bolje, pa je svaki put kada dođem sve ljepši i uređeniji. Uostalom, pohvale Viru dolaze sa svih strana, kako od turista tako i od medija koji su ga prepoznali. Godinama je iz meni neshvatljivih razloga ovaj otok bio označen kao preizgrađeno mjesto i simbol divlje gradnje, ali to ne odgovara stvarnosti. Vir je sređeno i urbanizirano mjesto, što je vidljivo golim okom. Kada se dovrši gradnja cijelog vodovodnog i kanalizacijskog sustava pa cijeli otok bude imao vodu i kanalizaciju, Vir će biti vrh - zaključio je Milić. Tijekom snimanja reportaže Milića su pratili direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, dok su načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i njegov zamjenik Antonio Vučetić bardu hrvatske televizijske reportaže bili jedni od sugovornika. Hrvatska destinacija s pričom o Viru emitirat će se na Prvom programu državne televizije u nedjelju 28. lipnja najvjerojatnije od 20:05, odmah nakon Dnevnika, umjesto dosadašnjeg termina emisije u 20:30.

Foto (s lijeva na desno): Liverić, Vučetić, Milić, Kapović, Čulina

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA