Roditeljima virskih učenika predana su rješenja za isplatu potpore za nabavku školske opreme, a od 223 pristigla zahtjeva (216 predano u roku) pozitivno su riješena 203

VIR BRINE.

ZA NABAVKU ŠKOLSKE OPREME OPĆINA VIR IZDVOJILA VIŠE OD POLA MILIJUNA KUNA

Vrijedilo je pričekati - kazali su roditelji virskih učenika kojima su na maloj svečanosti u vijećnici Općine Vir uručena rješenja za isplatu potpore za nabavku školske opreme. Prijavilo se ukupno 223. roditelja s područja virske općine sa sedam zahtjeva pristiglih izvan roka te 13 zahtjeva koji su odbijeni, pa je njih 203. danas dobilo rješenja. Ukupno će Općina Vir isplatiti 507.500 kuna za školske potrebe virskih učenika, a to je – uz besplatni vrtić i studentske stipendije – jedna od ključnih mjera kojima se na otoku potiču vrijednosti odgoja i obrazovanja.

- Ispričavamo se zbog kašnjenja, ali prvo zbog sindikalnog štrajka, potom i zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, nismo bili u mogućnosti pravovremeno uručiti ova rješenja za školsku godinu 2019./2020. No čim su stvoreni uvjeti, odmah smo krenuli realizirati ovu potporu - kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić. Svaki je roditelj na otoku Viru tako pojedinačno po djetetu, odnosno učeniku, dobio 2.500 kuna za nabavku školske opreme, što je u ukupnoj sumi značajan proračunski iznos koji se izdvaja za ovoj program.

- Puno je gradova i općina zbog očekivanih proračunskih poteškoća u novonastalim okolnostima odlučilo odustati od ovakvih i sličnih programa, no mi nećemo rezati proračunska sredstva za djecu i učenike. Opredijelili smo se biti općina koja se vodi socijalnom i obrazovnom politikom te zaštitom djece i obitelji, a tu ćemo politiku dosljedno provoditi. Kada se steknu financijski uvjeti, mi ćemo povećati ove i druge potpore prema stanovništvu otoka - dodao je zamjenik načelnika Vučetić. Potpore su se dijelile od 10 sati u općinskoj vijećnici, ali je zbog preporuka o socijalnom distanciranju u vijećnicu ulazio ograničen broj virskih roditelja.

POČETKOM SLJEDEĆE GODINE KREĆE PROJEKT GRADNJE OSNOVNE ŠKOLE NA VIRU

Za dobivanje potpore za nabavku školske opreme na adresu Općine Vir stiglo je 223 zahtjeva roditelja školske djece, što najbolje ilustrira brojnost učeničke populacije na otoku i činjenicu kako je broj virskih učenika u Osnovnoj školi Privlaka već neko vrijeme premašio broj učenika iz susjedne Privlake. To je i razlog zašto je Zadarska županija napokon dala zeleno svjetlo za osnivanje osnovne škole na Viru.

- Dosad takvu ideju nismo mogli realizirati, ali sada možemo. Općina je za tu svrhu već kupila teren u Rosuljama te izradila cijeli idejni projekt - kazao je Vučetić. Riječ je o budućoj modernoj školskoj zgradi za osam razreda osnovne škole sa sportskom dvoranom koja će zadovoljavati najviše pedagoške standarde, a to znači kako će njezina cijena biti gotovo dvostruko veća od standardne.

- Očekujemo kako ćemo od resornog ministarstva ili Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobiti oko pedeset posto sredstva te krenuti u realizaciju ovog velikog projekta već početkom sljedeće godine. Kako je riječ o jednom od najljepših i najznačajnijih projekata Općine Vir, stisnut ćemo se i realizirati ga sami ako se okolnosti suradnje s ministarstvima ne poklope - istaknuo je zamjenik virskog načelnika.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA