U trećoj fazi planiranih mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, od 11. svibnja na Viru će s radom početi ugostiteljski objekti

VIR ESPRESSO. U trećoj fazi planiranih mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, od 11. svibnja na Viru će s radom početi ugostiteljski objekti.

ZA OTVORENJE SE SPREMAJU I UREĐUJU PLAŽNI BAR »MUL« I RESTORAN »KOTARINA« S TERASOM

Lijepo vrijeme tijekom travnja i od početka svibnja omogućilo je nesmetani rad na pripremi ugostiteljskih objekata destinacijske kompanije Vir turizam, pa će restoran Kotarina s terasom i plažni bar Mul svoj prvi radni dan, dugoočekivani 11. svibnja, dočekati uljepšani i spremni za prve goste. Popločani pod plažnog bara u potpunosti je obnovljen, jer ga je olujno jugo prije toga gotovo polomilo u cijelosti, pa se sada pomalo postavljaju sjedalice, stolovi i ukrasno bilje. Šank je zasad samo otvoren kako bi se ponovno obojao, kao i visoke barske sjedalice te drugi inventar najljepšeg plažnog bara na otoku.

- Sve će biti spremno za otvorenje plažnog bara Mul i restorana Kotarina u propisanim uvjetima i novim okolnostima - kaže Petar Bitanga, voditelj hrane i pića u Vir turizmu. To znači kako će restoranski stolovi na terasi biti razmaknuti dva metra, a za stolom će moći sjediti samo dvije osobe, dok se unutrašnjost restorana neće koristiti. Konobari će goste posluživati s rukavicama, a postojat će i pauza u radu kako bi se dodatno dezinficirao prostor i korišteni pribor.

- Pored standardne ugostiteljske usluge za građanstvo, restoran će nastaviti raditi catering marende za zaposlenike Općine Vir, virskih općinskih tvrtki i ustanova te za građanstvo. Takvu smo uslugu imali i dosad - dodaje Bitanga. Rad restorana Kotarina s terasom i plažnog bara Mul od 11. svibnja pripada trećoj fazi planiranih mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, koje je nedavno predstavila Vlada Republike Hrvatske. Kako Vir turizam ima još dva plažna bara, Maritimo na pješčanom dijelu plaže Jadro i Marinero u Biskupljači, njihovo se otvaranje očekuje nešto kasnije, kada se vidi kako će funkcionirati plažni bar uz pošljunčani dio plaže Jadro te kako će se dalje razvijati situacija. Plan je da Maritimo starta 1. lipnja, a Marinero 15. lipnja.

- Uz sve propisane mjere opreza i zdravstvene zaštite, provodimo uređenje naših ugostiteljskih objekata i terasa kako bi njihovo otvaranje dočekali spremni. U tom smislu pripremamo turističku sezonu onoliko koliko je to moguće u ovom trenutku - poručuje direktorica Vir turizma Kristina Perić.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA