Na jesen 2018. prema Viru novim autobusima

"Liburnija" dobiva 25 modernih autobusa vrijednih 36 milijuna kuna, zajednički sporazum potpisali su predstavnici dva grada i 16 općina Zadarske županije

NAČELNIK KAPOVIĆ: ISTIČEM SURADNJU S »LIBURNIJOM«, ONA JE NAŠ DIO ŽUPANIJE SA ZADROM POVEZALA KAO PRIGRADSKA NASELJA

Dvadeset i pet modernih autobusa vrijednih 36 milijuna kuna, dobivenih sredstvima iz europskog kohezijskog fonda i Ministarstva prometa, u jesen 2018. godine prometovat će Zadarskom županijom, a novi „Liburnijini“ autobusi ići će i prema otoku Viru. Zajednički sporazum o obnovi voznog parka prijevoznika „Liburnije“ danas su u zadarskoj gradskoj upravi potpisali predstavnici dva grada i 16 općina Zadarske županije, što je posljednja etapa prema raspisivanju natječaja i realizaciji velikog nacionalnog projekta modernizacije javnog prometa teškog 315 milijuna kuna, od čega je čak 85 posto novca bespovratno – priču donosi zadarski.hr.

„U ime svih nas sa zapadnog dijela županije moram istaknuti veliko razumijevanje i suradnju s Liburnijom koja je naše općine sa Zadrom praktički povezala kao prigradska naselja“, kazao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović podržavajući stav načelnika Općine Jasenice Martina Baričevića koji je naveo kako broj autobusnih linija „nije (samo) stvar brojki i isplativosti, već je puno životnija i važnija stvar za sve žitelje podvelebitskog kraja“.
Zadarska „Liburnija“ trenutno broji 80 autobusa, pa će ovim natječajem svoj vozni park povećati za trećinu, dok će starost vozila pasti ispod pet godina. Također, dobra je vijest kako je osam novih autobusa prilagođeno osobama s invaliditetom, a u „Liburniji“ očekuju kako bi autobusi mogli biti isporučeni najranije početkom jeseni 2018. godine.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA