Krenula izrada projekte dokumentacije za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu cijelog otoka Vira

Ugovorom vrijednim 14,1 milijuna kuna općinsko poduzeće „Vodovod Vir“ krenulo je u realizaciju izrade projektne dokumentacije za prijavu izgradnje vodokomunalne infrastrukture – aglomeracije Vir – za sufinanciranje iz fondova EU! Drugim riječima, slovenska tvrtka „SL Consult“, „ACES“ iz Zadra, „VIA VACTUM“ iz Biograda na moru, zagrebački „Hidroprojekt-ing“ te zadarski „ANIVA-inženjering“, „Donat“ i „GIN Company“ izradit će projektnu i natječajnu dokumentaciju kako bi se kompletna vodovodna i kanalizacijska mreža otoka Vira sa 107 kilometara vodovodnog i 113 kilometara kanalizacijskog cjevovoda te preostalih 13 crpnih stanica s uređajima podmorskih ispusta nominirala za sredstva iz EU fondova. Možda se ne može kazati kako je direktoru poduzeća „Vodovod Vir“ Hrvoju Bašiću ovim Ugovorom pao kamen s područja atlasa, ali da je riječ o iznimno važnom dokumentu ne treba previše objašnjavati. Cijela priča oko vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira dobiva u projektnoj dokumentaciji konačnu ili – dodatnu dimenziju.
„Kreće se u izradu svih projekata koji su potrebni za izgradnju kompletne vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira. Uz vodovodni i kanalizacijski cjevovod, crpne stanice i oko 1800 metara podmorskog ispusta, trebamo spomenuti i izradu Idejnog rješenja uređaja za pročišćavanje“, kaže Bašić za posao koji će spomenute tvrtke ugovorno izvesti unutar jedne godine uz dobivanje svih dozvola, lokacijskih i građevinskih, te pripremu tendera za apliciranje pri EU.
Vodovodna i kanalizacijska mreža otoka Vira dio je šire priče o cjelokupnom sustavu za Vir, Vrsi, Nin i Privlaku koji će u konačnici s izvedenim radovima koštati više od 670 milijuna kuna, dok se virski dio vodovodne i kanalizacijske mreže procjenjuje na više od 300 milijuna kuna.
„Kako će u ukupnom iznosu virski dio projekta koštati više od 50 milijuna eura, mora biti izravno odobren od EU. Ovaj je Ugovor o izradi projektne dokumentacije veliki korak, ali mi imamo još puno koraka“, još kaže Bašić.

PLAN RADA DO KRAJA LIPNJA
Radovi na priključcima na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu otoka Vira izvodit će se u naselju Centar do 1. srpnja te potom ponovno od konca ljeta kada će krenuti i izgradnja obalnog kolektora Radovanjica-Luka-Miljkovica-Prezida s izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže za navedena naselja. Do sada je izvedeno 580 priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu u naselju Centar uz 958 podnesenih zahtjeva, a do kraja lipnja, procjenjuju u općinskom poduzeću „Vodovod Vir“, bit će izvedeno još 30 do 40 priključaka.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA