VIRANIN DR. SILVIO BAŠIĆ IZABRAN ZA DRŽAVNOG TAJNIKA U MINISTARSTVU ZDRAVSTVA

Vlada Republike Hrvatske sinoć je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila i imenovala niz novih i potvrdila stare državne tajnike, a od 42 mjesta državnih tajnika jedno je pripalo uglednom liječniku i vrhunskom medicinskom znanstveniku, prof. dr. sc. Silviju Bašiću, dr. med.

Viranin dr. Bašić pročelnik je Zavoda za neurologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava, a njegovim je imenovanjem otok Vir prvi put dobio državnog tajnika u Vladi RH, odnosno Ministarstvu zdravstva.

- Prvi sam Viranin izabran za državnog tajnika, ali se nadam kako neću biti posljednji - kratko nam je kazao dr. Bašić dan nakon imenovanja. Opširniji razgovor s virskim liječnikom objavit ćemo uskoro, nakon što se detaljnije upozna s novim poslom, obavezama i dužnostima. Dr. Bašić je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Splitu, a na usavršavanjima je bio u Zürichu, Grenobleu, Seattleu i Lyonu. Pored dr. Bašića koji je Viranin, s otoka dolaze i dva pridružena državna tajnika, odnosno dvoje poznatih virskih vikendaša – Velimir Žunac u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Nataša Mikuš Žigman u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Foto: Dr. Bašić (desno), snimio Slavko Midzor PIXSELL (izvor: ezadar)

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA