Logo
Ispiši ovu stranicu

KORONAVIRUS U PRIVLAČKOJ ŠKOLI, PRELAZI SE NA ONLINE NASTAVU I U PODRUČNOJ ŠKOLI NA VIRU

KORONAVIRUS U PRIVLAČKOJ ŠKOLI, PRELAZI SE NA ONLINE NASTAVU I U PODRUČNOJ ŠKOLI NA VIRU

Jedna nastavnica u Osnovnoj školi Privlaka pozitivna je na koronavirus, dok je njezinih pet kolegica i kolega u samoizolaciji zbog izravnog kontakta koji su imali s testiranom djelatnicom škole kod koje je utvrđen koronavirus. Ovu je informaciju s medijima podijelio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, pa će se tako nastava u Privlaci i Područnoj školi na Viru, radi sigurnosti, do daljnjeg organizirati po modelu C (online nastava).

- Tako je zasad najbolje. Nastavnici će odraditi testiranje, ali s obzirom da imaju iste simptome kao djelatnica kod koje je utvrđen koronavirus – povišena temperatura i kašalj – očekujemo da bi svi mogli biti pozitivni. Vjerojatno su negdje pokupili virus, a kako su se zajedno vozili do posla te bili u neposrednoj blizini, nisu im pomogle ni zaštitne maske koje su imali - kaže ravnateljica OŠ Privlaka Verica Škibola. Kontakta je bilo i s drugim učiteljima, pa je ravnateljica Škibola u dogovoru s osnivačem i lokalnim stožerom civilne zaštite donijela odluku da se s modela A nastave u Privlaci i Viru prijeđe na online nastavu.

- To je najbolje rješenje u ovom trenutku, a kada se steknu uvjeti, ponovno ćemo se vratiti nastavi u školi - dodaje ravnateljica Škibola. Obje će škole biti zatvorene sljedećih 15 dana, odnosno 300 će učenika u naredna dva tjedna nastavu pratiti online.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA