Logo
Ispiši ovu stranicu

PARLAMENTARNI IZBORI 2020.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020.

PARLAMENTARNI IZBORI 2020. Od 7 do 19 sati otvorena su birališta na otoku Viru za biranje zastupnika u Hrvatski sabor koji će se održati 5. srpnja (nedjelja) na četiri biračka mjesta za birače koji imaju prebivalište na otoku Viru, odnosno s dodatnim petim biračkim mjestom za sve one koji se trenutno nalaze na otoku, a nemaju prebivalište na Viru. Važno je napomenuti kako izlazak na parlamentarne izbore znači kako građani Hrvatske sami odlučuju o svojim predstavnicima u Hrvatskom saboru, a time i njihovom legitimitetu, jer se odbacivanjem glasačkog prava praktički odbacuje vlastita građanska i politička odgovornost koju nam svima daje Ustav Republike Hrvatske.

Prvo biračko mjesto koje obuhvaća birače s prebivalištem u Viru nalazi se u zgradi Općine Vir, odnosno prostoriji Općinske vijećnice Općine Vir, dok su drugo, treće i četvrto biračko mjesto raspoređeni u zgradi Područne škole na Viru. Peto biračko mjesto za birače s prebivalištem izvan područja Općine Vir nalazi se također u sklopu zgrade Područne škole na Viru, ali u njegovom vanjsko dijelu neposredno pred glavnim ulazom u virsku školu.

U zaključenom popisu birača na dan 26. lipnja evidentirano je ukupno 3.859.481 birač, i to 3.674.695 birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj po općinama i gradovima te 184.786 birača bez prebivališta u Republici Hrvatskoj. Iz Ministarstva uprave Republike Hrvatske dolazi i podatak o 4.073 birača na području Općine Vir koji će birati zastupnike u Hrvatskom saboru.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA