BOĆANJE

Nakon 11 susreta u Drugoj HBL Bluzeri su na šestom mjestu, ali sa samo dva boda zaostatka za drugoplasiranim cetinskim Otokom. S tri uzastopna gostovanja Virani su se vratili s lijepa četiri boda.

POBJEDOM U POSTRANJU VIRANI SU NAPRAVILI VELIKI POSAO, A POTVRDIT ĆE GA DOMAĆIM TRIJUMFOM U SUBOTU PROTIV »NAKLICA«

S posljednjeg gostovanja prošle nedjelje virski su boćari u povratku preko Virskog mosta prošli pjevajući, jer su iz Postranja na otok donijeli tri ključna boda za ostvarenje imperativa uoči svake sezone – opstanka u ligi. Rezultatom 14:10 pobijedili su najslabiju momčad Druge HBL, ali kako su imali čak tri gostujuće utakmice u nizu, s mini turneje po hrvatskom jugu vratili su se s ukupno velika četiri boda. Taj četvrti ili prvi bod na gostovanjima otkinut je jednom od drugoligaških favorita, momčadi Župa dubrovačka HE (12:12), pa kasnija pobjeda protiv Postranja ima dodatnu težinu. Jedini poraz Virani su doživjeli kod Otoka (10:14) u meču koji je mogao i drukčije završiti, ali su svi neizvjesni susreti treće ruke okončani u punat razlike, i svi su otišli na stranu domaćina. Uoči susreta 12. kola kojega će Bluzeri odigrati na domaćem boćalištu Crvene kuće u Zadru protiv Naklica, virska squadra mirno spava i još ljepše diše. Vir je šesti na tablici sa 19 bodova, ali ga od drugog mjesta kojega trenutno drži cetinski Otok, dijeli samo dva boda, dok je od Naklica na sedmom mjestu udaljen cijelih devet bodova. A to je daleka galaksija.

- Moglo je bolje, ali i četiri osvojena boda su dobar rezultat. Imali smo protiv Otoka priliku za bod, možda i za pobjedu, ali nemamo razloga za nezadovoljstvo. Pobjeda i remi s tri uzastopna gostovanja lijep su rezultat kojega trebamo potvrditi novom domaćom pobjedom - kaže prvo ime virskog boćanja Darko Bašić. Upravo je Bašić u Postranju svojoj momčadi donio ukupnu pobjedu nakon trijumfa u pojedincu treće ruke protiv Nikole Penda (13:7). Bio je to 14 bod u susretu za Bluzere, do kojega su došli nakon uvjerljivih 12:4 iz prve dvije ruke. Iako konačnih 14:10 pokazuje da je u susretu postojalo ponešto drame, zapravo nikakve neizvjesnosti nije bilo.

- Izgubili smo sve ostale partije u trećoj ruci, ali kako sam u svom susretu pojedinca stalno imao četiri-pet punata razlike, nije bilo straha za konačni rezultat. U treću ruku smo ušli kombinirajući momčad kako bi svi dobili šansu. Vjerovali smo da nakon 12:4 sigurno možemo doći do pobjede - prenosi virski boćar strategiju završnice. Tako je voditelj Igor Vučetić uzeo predah, pa je Ante Nemarić odigrao pojedinca, Božo Deša i Luka Buterin nastupili su u paru, dok se u sastavu trojke našao i Željan Soldo. Prvo ime tog dvoboja bio je Nemarić s tri pobjede u trojkama (13:5 s Dešom i Buterinom), brzinskom (29:25) i štafetnom izbijanju (39:35 s Buterinom). Iako je ove sezone sa 38 punata u brzinskom protiv Župe dubrovačke (38/47) već oborio vlastiti rekord u brzinskom izbijanju, sada mu je i najslabijih ovosezonskih 29 punata bilo dovoljno za trijumf. Ukupno je virski boćarski wunderkind pritefterio sedam pobjeda u brzincu (63,6 posto uspješnosti) s 360 pogođenih boća (nikad boljih 32,7 u prosjeku), odnosno 71,7 posto preciznosti (360/502). Brojke su ove sezone najbolje ikad.

- Suparnik je u Postranju napravio svega 26, pa nije bilo potrebe za forsiranjem rezultata jer sam na teren izašao nakon njega. Sudac mi je čak i svirao četiri prijestupa. Nisam siguran da su bili, ali nije ni bitno. Sve u svemu, odigrali smo dobro i zasluženo pobijedili - prenosi Nemarić zbivanja s utakmice u Prološcu. Ovaj leggero dojam koji ostavlja najbrži čovjek virske momčadi, koji pomalo zaslužuje nadimak Flash umjesto wunderkinda, ostrašćuje se na spomen nastavka sezone.

- Dobro guramo u sezoni. Zasad smo šesti, ali ako dobijemo Naklice idemo prema vrhu tablice. A onda borba - kaže Nemarić. Kakva borba?

- Možda za sam vrh, nikad se ne zna - optimistično zaključuje. Eto, neka to bude završna misao.


»VIR« JE VELIKI FAVORIT PROTIV »NAKLICA«

Naklice u sljedećem 12. kolu dolaze Viranima u goste sa relativno skromnih 10 bodova iz 11 susreta, a sve su ih osvojili u prašini svoga boćališta. U gostima imaju pet glatkih poraza, pa Bluzerima vjerojatno neće predstavljati teško iskušenje. No u sportu nikad ništa nije sigurno.
- Neću reći kako je to jedna od dvije ili tri domaće utakmice koje bi trebale biti lakše, već da je riječ o onim utakmicama koje moramo dobiti kako bi tri-četiri kola prije kraja riješili pitanje opstanka. To je osnovni cilj u svakoj sezoni - najavljuje Bašić bodovni imperativ protiv Naklica. U prvom dijelu sezone Naklice su pobijedile Vir 13:11, u susretu kojega su Bluzeri počeli igrati tek nakon početnih 10:0 za domaće. Na kraju su odlučivale sitne niti, ali sličan scenarij u Crvenim kućama ne bi se trebao ponoviti. Prošle sezone Virani su protiv Naklica bili uvjerljivi (18:4) u večeri u kojoj su briljirali Bašić te virski stoljetni boćarski hrastovi Ante Kapović, Nedo Buškulić i Milivoj Liverić.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA