Logo
Ispiši ovu stranicu

Djelatnici PU zadarske kontroliraju promet na Virskom mostu

Djelatnici PU zadarske kontroliraju promet na Virskom mostu

B L O K A D A O T O K A.

PROVODI SE KONTROLA ULASKA I IZLASKA S OTOKA VIRA: ZAŠTITITE SEBE I SVOJE BLIŽNJE, BUDITE RAZUMNI I OLAKŠAJTE POLICAJCIMA POSAO

Dva djelatnika PU zadarske sukladno najnovijim mjerama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o blokadi jadranskih otoka i kontroli kretanja, krajnje ljubazno i profesionalno kontroliraju ulaz i izlaz s otoka Vira. Najveća im je muka, čini se, objašnjavati ljudima zašto to rade.

- Nekad nije lako s našim ljudima, ne vide opasnost golim očima pa ignoriraju postojeću i realnu prijetnju. No poslije je kasno, jer ne znamo što će biti niti za sat vremena, a kamoli sutra - kaže jedan od vozača koji je pokušao ući na otok, ali se nakon kraće konzultacije s policajcima brzo okrenuo nazad. Kako policajci nose zaštitne maske, zbog čega im je otežana komunikacija, apelira se na građane da budu razumni, uvaže činjenicu kako moraju štititi sebe i svoje bližnje te ne otežavati posao onima koji nas samo podsjećaju na naše građanske dužnosti, društvenu odgovornost i mjere opreza zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Drugo, svako pretjerano objašnjavanje posljedično pravi red pa brzo nastaju kolone. Zato nema potrebe odlaziti s otoka ako ne postoji krajnja nužda ili opravdani razlog, a izlet do Sabunika, kako smo imali prilike čuti u jednom slučaju, svakako ne spada u razloge više sile.

Podsjetimo kako osobe s prebivalištem na otoku Viru mogu ulaziti i izlaziti s otoka u neophodnim slučajevima ili u krajnjoj nuždi, a to mogu i osobe čija je prisutnost na otoku neophodna iz profesionalnih razloga. Isto vrijedi i za opskrbu otoka robama i namirnicama, što znači kako će trgovine na Viru biti dobro opskrbljene. Svima ostalima je zabranjen prelazak Virskog mosta, dok oni koji nemaju prebivalište na Viru, a nalaze se trenutno na otoku, mogu ga napustiti.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA