Djelatnici PU zadarske kontroliraju promet na Virskom mostu

B L O K A D A O T O K A.

PROVODI SE KONTROLA ULASKA I IZLASKA S OTOKA VIRA: ZAŠTITITE SEBE I SVOJE BLIŽNJE, BUDITE RAZUMNI I OLAKŠAJTE POLICAJCIMA POSAO

Dva djelatnika PU zadarske sukladno najnovijim mjerama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o blokadi jadranskih otoka i kontroli kretanja, krajnje ljubazno i profesionalno kontroliraju ulaz i izlaz s otoka Vira. Najveća im je muka, čini se, objašnjavati ljudima zašto to rade.

- Nekad nije lako s našim ljudima, ne vide opasnost golim očima pa ignoriraju postojeću i realnu prijetnju. No poslije je kasno, jer ne znamo što će biti niti za sat vremena, a kamoli sutra - kaže jedan od vozača koji je pokušao ući na otok, ali se nakon kraće konzultacije s policajcima brzo okrenuo nazad. Kako policajci nose zaštitne maske, zbog čega im je otežana komunikacija, apelira se na građane da budu razumni, uvaže činjenicu kako moraju štititi sebe i svoje bližnje te ne otežavati posao onima koji nas samo podsjećaju na naše građanske dužnosti, društvenu odgovornost i mjere opreza zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Drugo, svako pretjerano objašnjavanje posljedično pravi red pa brzo nastaju kolone. Zato nema potrebe odlaziti s otoka ako ne postoji krajnja nužda ili opravdani razlog, a izlet do Sabunika, kako smo imali prilike čuti u jednom slučaju, svakako ne spada u razloge više sile.

Podsjetimo kako osobe s prebivalištem na otoku Viru mogu ulaziti i izlaziti s otoka u neophodnim slučajevima ili u krajnjoj nuždi, a to mogu i osobe čija je prisutnost na otoku neophodna iz profesionalnih razloga. Isto vrijedi i za opskrbu otoka robama i namirnicama, što znači kako će trgovine na Viru biti dobro opskrbljene. Svima ostalima je zabranjen prelazak Virskog mosta, dok oni koji nemaju prebivalište na Viru, a nalaze se trenutno na otoku, mogu ga napustiti.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA