Logo
Ispiši ovu stranicu

Općinska poduzeća Vodovod Vir, Vir održavanje i Čisti otok izvode svoje sezonske poslove i velike komunalne projekte uz mjere opreza

Općinska poduzeća Vodovod Vir, Vir održavanje i Čisti otok izvode svoje sezonske poslove i velike komunalne projekte uz mjere opreza

K O M U N A L N I V I R.

IZVODE SE RADOVI NA III. FAZI IZGRADNJE VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE, POSTAVLJA SE NOVA JAVNA RASVJETA, A DO DALJNJEGA ĆE SE ODVOZ SMEĆA OBAVLJATI OD ŠEST SATI UJUTRO

Dva velika komunalna projekta Općine Vir koja vode općinska poduzeća Vodovod Vir i Vir održavanje – izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira te postavljanje javne rasvjete u virskim ulicama u kojima ona ne postoji – u punom su zamahu, pa se s restrikcijama i potrebnim mjerama opreza zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, komunalni život i dalje odvija na otoku.

- Radimo dok god možemo. Posla ima - kaže nam djelatnik virske vodovodne tvrtke Emil Radović. Na virskom Starom putu jedna ekipa Vodovod Vira tako izvodi radove na priključcima, dok ekipe zadarske Vodoinstalacije kopaju kanale u sporednim ulicama. U pitanju su radovi III. faze izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u okviru koje je dosad izvedeno 157 priključaka na vodu i kanalizaciju, dok su ranije započete I. faza (1.287 priključaka) i II. faza (1.185 priključaka) sa znatno većim brojkama.

- Imamo 2.620 dosad izvedenih priključaka na vodu i kanalizaciju. Svi su naši djelatnici na terenu - prenosi inženjer Luka Zubčić podatke i dinamiku poslova virske vodovodne tvrtke na milenijskom projektu. Trenutno se radi u Miljkovici i naselju Prezida, a do početka ljetne sezone i tromjesečnog prestanka radova koji uključuju tešku mehanizaciju, Vodovod Vir i izvođač Vodoinstalacija zaokružit će radove do ulice Prezida IV (zaključno s ulicom Prezida II). Projekt treće faze uključuje podizanje ukupno 12,5 kilometara vodovoda i 11,5 kilometara kanalizacijskog cjevovoda koji obuhvaćaju oko 1.300 do 1.400 objekata.

S druge strane, Vir održavanje radi na postavljanju nove javne rasvjete, čiji je komunalni značaj također izniman i obiman. U više virskih naselja djelatnici ovog komunalnog poduzeća kopaju kanale i postavljaju javnu rasvjetu, provodeći najveći ovogodišnji komunalni projekt svoje tvrtke vrijedan 4,5 milijuna kuna. Užurbano se radi u Miljkovici, gdje se puni jedan iskopani kanal, a na drugim mjestima uz Stari put betonira se i spaja javna rasvjeta. Preostali timovi Vir održavanja rade na sezonskim poslovima košnje.

Na koncu, u punom su zamahu i djelatnici Čistog otoka koji su na terenu s pometačima i kamionima, a radovi u skladištu poduzeća ponešto su drukčijeg rasporeda i dinamike od uobičajenog.

- Raspršeni smo u manjim grupama radi sigurnosti. Radimo u novim okolnostima najviše i najbolje što možemo - kaže direktor Čistog otoka Ante-Josip Šikić uz napomenu kako postoji novi režim odvoza smeća. Do daljnjega će kupljenje smeća djelatnici Čistog otoka obavljati od 6 sati ujutro.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA