Logo
Ispiši ovu stranicu

ŽELIMO DOBAR REZULTAT I PLASMAN NA PRVENSTVO HRVATSKE

ŽELIMO DOBAR REZULTAT I PLASMAN NA PRVENSTVO HRVATSKE

MEĐUŽUPANIJSKO U-16 PRVENSTVO. ŠRD Vir je domaćin trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u kategoriji U-16 u ribolovu štapom s obale, a boje virskog kluba branit će najveće mlade zvijezde virskog udičarenja Tamara Čavrag i Roko Begonja.

Neće biti prvi put da Virani imaju predstavnika na jednom od najvažnijih nacionalnih ribolovnih natjecanja u kategoriji U-16, jer je Roko Begonja prošle godine uspješno nastupio na Međužupanijskom prvenstvu i Prvenstvu Hrvatske, ali će prvi put imati dva predstavnika. Prvi će put, također, virski udičari 14-godišnji Begonja i godinu dana mlađa Tamara Čavrag boje svoga ŠRD Vir braniti na otoku. Sve će se to dogoditi na Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s obale koje će se od 27. do 29. rujna održati na Viru.

- Želja mi je ostvariti rezultat koji će me ponovno odvesti na Prvenstvo Hrvatske. Ne osjećam neku posebnu nervozu ili tremu, ali želim biti u top 10 udičara na ovom natjecanju, a sve više od toga bila bi bomba. U slučaju neuspjeha neću se previše opterećivati, jer će sljedeće godine biti nova prilika - trezveno kaže Roko najavljujući virsko natjecanje. Na Međužupanijsko prvenstvo Roko dolazi kao pozlaćeni prvak Zadarske županije te kao županijski ekipni viceprvak, a do srebra je došao upravo u kombinaciji s Tamarom. Na virskom će natjecanju Roko i Tamara nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, ali i kao ekipa virskog ŠRD-a, pa će u obje kategorije biti prilike ostvariti dobar plasman. I dok Roko kulerski pristupa skorom nastupu među ribolovnom elitom, Tamaru pomalo trese pozitivna natjecateljska groznica.

- Osjećam uzbuđenje i malu tremu pred natjecanje, ali ću biti spremna i natjecateljski raspoložena. Naravno, želim proći na Prvenstvo Hrvatske. Najvažnije je imati volju i dovoljno strpljenja - prenosi Tamara uzbuđenje uoči nastupa. Čavrag je domaća udičarka koja je prve korake i sva ribolovna znanja stekla u školi udičarenja ŠRD Vir, baš kao i Begonja koji je Privlačanin u virskim udičarskim bojama. Roko je prava mlada sportska zvijezda u susjednoj općini, ali malo-pomalo takav status stječe i na otoku. Donio je Viru naslov prvaka Zadarske županije u udičarenju, a bio je prvi udičar koji je u dresu ŠRD Vir lovio na PH. Ima toga još: mladi je Privlačanin također osvojio srebro na Kupu Hrvatske kao predstavnik Zadarske županije, što je nakon dužeg vremena bio najveći uspjeh županijskih udičara. Procjena je u virskom ŠRD-u kako su Begonja i Čavrag napravili puno, ali da najveće i najljepše stvari za mlade virske udičarske zvijezde tek dolaze.

- Roka je prošle godine na PH pojela silna želja, ali sada je ipak godinu dana iskusniji. Određeno iskustvo ima i Tamara, jer je na istom natjecanju bila Rokova pratnja pa se imala prilike upoznati s ambijentom i zahtjevnošću. Najveća je njihova prednost na ovom prvenstvu poznavanje terena na Viru, odnosno znaju što mogu očekivati na zonama lova - dodaje i zaključuje predsjednica virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić. Na Međužupanijskom prvenstvu U-16 nastupit će najboljih 48 udičara po jakosnim skupinama iz svih hrvatskih županija, temeljem rezultata s lanjskog Međužupanijskog natjecanja i ovogodišnjih županijskih prvenstva.


ROKO JE BIO PRVAK, TAMARA I ROKO EKIPNO SREBRNI, A KASTRATI BRONČANI

Roko i Tamara su plasman na virsko Međužupanijsko U-16 prvenstvo ostvarili temeljem uspjeha na Prvenstvu Zadarske županije u ribolovu štapom s obale koje se održalo u Privlaci. Roko je bio pobjednik, dok je u kombinaciji s Tamarom osvojio momčadsko drugo mjesto. Uz Begonju i Čavrag (pojedinačno 9. mjesto), u Pridrazi su ŠRD Vir predstavljali još Leon Kastrati (brončana medalja) te Nadir Omerović (18. mjesto). Pored ekipnog srebra (Begonja, Čavrag) i druga momčad ŠRD Vira (Kastrati, Omerović) imala je zapažen rezultat osvajanjem četvrtog mjesta u ukupnom momčadskom poretku.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA