ŽELIMO DOBAR REZULTAT I PLASMAN NA PRVENSTVO HRVATSKE

MEĐUŽUPANIJSKO U-16 PRVENSTVO. ŠRD Vir je domaćin trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u kategoriji U-16 u ribolovu štapom s obale, a boje virskog kluba branit će najveće mlade zvijezde virskog udičarenja Tamara Čavrag i Roko Begonja.

Neće biti prvi put da Virani imaju predstavnika na jednom od najvažnijih nacionalnih ribolovnih natjecanja u kategoriji U-16, jer je Roko Begonja prošle godine uspješno nastupio na Međužupanijskom prvenstvu i Prvenstvu Hrvatske, ali će prvi put imati dva predstavnika. Prvi će put, također, virski udičari 14-godišnji Begonja i godinu dana mlađa Tamara Čavrag boje svoga ŠRD Vir braniti na otoku. Sve će se to dogoditi na Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s obale koje će se od 27. do 29. rujna održati na Viru.

- Želja mi je ostvariti rezultat koji će me ponovno odvesti na Prvenstvo Hrvatske. Ne osjećam neku posebnu nervozu ili tremu, ali želim biti u top 10 udičara na ovom natjecanju, a sve više od toga bila bi bomba. U slučaju neuspjeha neću se previše opterećivati, jer će sljedeće godine biti nova prilika - trezveno kaže Roko najavljujući virsko natjecanje. Na Međužupanijsko prvenstvo Roko dolazi kao pozlaćeni prvak Zadarske županije te kao županijski ekipni viceprvak, a do srebra je došao upravo u kombinaciji s Tamarom. Na virskom će natjecanju Roko i Tamara nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, ali i kao ekipa virskog ŠRD-a, pa će u obje kategorije biti prilike ostvariti dobar plasman. I dok Roko kulerski pristupa skorom nastupu među ribolovnom elitom, Tamaru pomalo trese pozitivna natjecateljska groznica.

- Osjećam uzbuđenje i malu tremu pred natjecanje, ali ću biti spremna i natjecateljski raspoložena. Naravno, želim proći na Prvenstvo Hrvatske. Najvažnije je imati volju i dovoljno strpljenja - prenosi Tamara uzbuđenje uoči nastupa. Čavrag je domaća udičarka koja je prve korake i sva ribolovna znanja stekla u školi udičarenja ŠRD Vir, baš kao i Begonja koji je Privlačanin u virskim udičarskim bojama. Roko je prava mlada sportska zvijezda u susjednoj općini, ali malo-pomalo takav status stječe i na otoku. Donio je Viru naslov prvaka Zadarske županije u udičarenju, a bio je prvi udičar koji je u dresu ŠRD Vir lovio na PH. Ima toga još: mladi je Privlačanin također osvojio srebro na Kupu Hrvatske kao predstavnik Zadarske županije, što je nakon dužeg vremena bio najveći uspjeh županijskih udičara. Procjena je u virskom ŠRD-u kako su Begonja i Čavrag napravili puno, ali da najveće i najljepše stvari za mlade virske udičarske zvijezde tek dolaze.

- Roka je prošle godine na PH pojela silna želja, ali sada je ipak godinu dana iskusniji. Određeno iskustvo ima i Tamara, jer je na istom natjecanju bila Rokova pratnja pa se imala prilike upoznati s ambijentom i zahtjevnošću. Najveća je njihova prednost na ovom prvenstvu poznavanje terena na Viru, odnosno znaju što mogu očekivati na zonama lova - dodaje i zaključuje predsjednica virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić. Na Međužupanijskom prvenstvu U-16 nastupit će najboljih 48 udičara po jakosnim skupinama iz svih hrvatskih županija, temeljem rezultata s lanjskog Međužupanijskog natjecanja i ovogodišnjih županijskih prvenstva.


ROKO JE BIO PRVAK, TAMARA I ROKO EKIPNO SREBRNI, A KASTRATI BRONČANI

Roko i Tamara su plasman na virsko Međužupanijsko U-16 prvenstvo ostvarili temeljem uspjeha na Prvenstvu Zadarske županije u ribolovu štapom s obale koje se održalo u Privlaci. Roko je bio pobjednik, dok je u kombinaciji s Tamarom osvojio momčadsko drugo mjesto. Uz Begonju i Čavrag (pojedinačno 9. mjesto), u Pridrazi su ŠRD Vir predstavljali još Leon Kastrati (brončana medalja) te Nadir Omerović (18. mjesto). Pored ekipnog srebra (Begonja, Čavrag) i druga momčad ŠRD Vira (Kastrati, Omerović) imala je zapažen rezultat osvajanjem četvrtog mjesta u ukupnom momčadskom poretku.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA