VIRSKE MAŠKARE 2020.

Drugi put uzastopno virska momčad Đirski Vir osvojila je naslov prvaka Karnevalskih igara.

NAKON HEINEKENA PROŠLE SUBOTE, SADA JE NESTAO PRŠUT! ŠTO SE TO DOGAĐA NA VIRSKIM MAŠKARAMA?

Prvo je trebalo čak desetak pokušaja, na City Games polufinalima i finalima te Karnevalskim igrama, da se domaća momčad Đirski Vir prošle godine prvi put okiti naslovom pobjednika ovog šašavog natjecanja, a sada Virane više nitko ne može zaustaviti! Drugi put uzastopno domaćini su trijumfirali na otočnom borilištu Ljetne pozornice restorana Kotarina u konkurenciji četiri momčadi, a ove su subote do naslova došli znatno teže nego 2019. godine. Virski Đirani ili đirski Virani imali su na kraju natjecanja svega bod više (22) od drugoplasirane momčadi Ombla iz Komolca (21), a scena je bila gotovo ista kao prošlogodišnja: ruke su bile u zraku, medalje stavljene oko vrata, svijeće upaljene na torti i pjenušac natočen u čaše, ali onda je s nagradnim pršutom od cirka osam kilograma, brzinom izmjenične struje nestao Andrija. Prošle godine u polumraku virske rive izgubio se kapetan Mate.

- Što se to događa s Virskim maškarama? - pitali su se okupljeni. Zaista, nakon što je prošle subote nestala bačva Heinekena nakon proglašenja najboljih skupnih i pojedinačnih maski, sada je nestao pršut. U takvim okolnostima i atmosferi nije bilo smisla dodjeljivati nove nagrade za najbolje maske.

- Pa ne može Vojna svaki put dobiti nagradu - opravdavali su se u organizatoru Vir turizmu, iako je svima bilo jasno kako je je njezina maska, kao i maska Vojnine pratilje Danice, i ovoga puta bila daleko najbolje osmišljen lik. Zato je umjesto kraljice Virskih maškara Elizabete i meštra Branka, koji su bojkotirali Karnevalske igre, nagrade i medalje pobjednicima morao dodijeliti predstavnik službene lokalne vlasti Rajko, dok su u žiriju za izbor missice Karnevalskih igara sjedili zamjenik načelnika Antonio i direktor Marino, također predstavnici vlasti, iako su abdicirali prije dva tjedna u korist maškarane Republike. Uostalom, umjesto da domaćoj natjecateljici dodijele maksimalne bodove i pobjedu na izboru za Miss Karnevalskih igara, čime bi Virani pokupili apsolutno sve nagrade, vlast u ostavci je nagradu neočekivano dala Zlarinjanki. Čini se kako je iz tog razloga na pomolu neprincipijelna koalicija službenih i opozicijskih predstavnika Virskih maškara, kako bi se, što se kaže, dite vratilo materi.

- Važno je da šou ide dalje - profesionalno nam je objasnio situaciju voditelj programa Toto, kojemu ni šalabahter sa sinopsisom programa nije pomogao za subotnja događanja, a jedva smo ga i iščupali iz ruka stanovitih dama. Kako bilo, svi su preživjeli još jedno druženje na Virskim maškarama.
- Nije da se hvalim, ali jesi li primijetio kakvo vrhunsko osiguranje imamo na maškarama? Zato je naočigled sve u redu - usput se pohvalio jedan operativac iz Vir zaštite. Zabava je nakon Karnevalskih igara nastavljena uz bend Dilema, a već u četvrtak slijedi Dječji karnevalić s nastupom Minee. E, to će biti fešta.

PROGRAM VIRSKIH MAŠKARA

Četvrtak, 13. veljače (10 sati): Dječji karnevalić uz Mineu.
Subota, 15. veljače (20 sati): Karnevalska povorka, koncert grupe Vista.
Subota, 22. veljače (20 sati): koncert Mladena Grdovića.
Nedjelja, 23. veljače (20 sati): koncert grupe Zaratino.
Utorak, 25. veljače (19 sati): Paljenje Karnevala, koncert Maje Šuput.

Galeriju fotografija možete vidjeti OVDJE

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA