Od ponedjeljka 25. svibnja virski će osnovci ponovno u svoje otočne školske klupe, a Dječji vrtić Smješko od istoga će dana bez dosadašnjih uvjeta primiti djecu nakon što je HZJZ izdao nove upute

OD PONEDJELJKA DV SMJEŠKO RADI ZA SVE VIRSKE MALIŠANE, DOK SE U PODRUČNU ŠKOLU NA VIRU VRAĆAJU OSNOVCI

Od ponedjeljka 25. svibnja virski će osnovci ponovno u svoje otočne školske klupe, a Dječji vrtić Smješko od istoga će dana bez dosadašnjih uvjeta (npr. zaposlena oba roditelja) primiti djecu nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izdao nove upute. Te su upute namijenjene za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama u razvoju, pa se rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje uputa, ističu u HZJZ-u, smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće. Još su od ranije, prema posebnim uvjetima, s radom počeli vrtići, pa tako i Smješko s petoro djece u tri skupine, a sada će virski vrtić i Područna škola na Viru širom otvoriti svoja vrata.

- Naše su škole prema svim uputama HZJZ-a te u suradnji s općinskim stožerima civilne zaštite u Privlaci i Viru, pripremile higijenske i prostorne uvjete za povratak učenika, pa očekujem kako će roditelji poslati djecu u škole - kaže ravnateljica OŠ Privlaka Verica Škibola. S tim su uputama upoznati i roditelji djece, a to znači kako roditelji ne bi smjeli dolaziti u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti, odnosno povećanu tjelesnu temperaturu, kašalj, poteškoće u disanju ili poremećaj osjeta njuha i okusa. Isto vrijedi i za roditelje kojima je izrečena mjera samoizolacije te za sve one koji imaju saznanja da su zaraženi Covidom-19, a ove upute vrijede i za djecu. U HZJZ-u ističu kako takvim roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu. Kako je u svim objektima važno provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze, virska je škola dezinficirana i spremna za učenike, dok će se nastava od ponedjeljka organizirati prema mjerama socijalnog distanciranja.

- U klupama će biti po jedan učenik, a one će biti razmaknute jedan i pol metar. Imat ćemo i pojačanu osobnu higijenu djece. Uvjeti su malo nategnuti u trećoj najmanjoj učionici u školi na Viru, ali kako je riječ o učionici gdje neće biti više od 12 ili 13 učenika, očekujem kako ćemo i tamo poštovati zadane uvjete - dodaje ravnateljica Škibola, koja je nakon koordiniranja i sastanka s nastavnicima, odredila raspored dolazaka učenika u škole od ponedjeljka 25. svibnja. U Područnoj školi na Viru nastava će tako će početi u 8 sati (drugi razred), u 8:10 dolazi nova grupa (treći razred), dok druga smjena starta od 13 sati (prvi razred). Četvrti razredi počinju s nastavom od 13:10 sati (4. a) i 13:20 (4. b).

Dječji vrtić Smješko također je roditelje upoznao s novim uvjetima rada, a najvažnija je promjena u odnosu na ranije, da sada sva upisana djeca mogu u vrtić.

- Obavijestili smo roditelje i uglavnom od svih dobili potvrdu kako će poslati djecu u vrtić. Ne mora to biti od ponedjeljka, odnosno djeca se mogu uključiti u rad vrtića od utorka ili srijede, ali se takvo što mora najaviti - poručuje ravnateljica Smješka Ivana Bašić.

Evo linkova s uputama i odgovori na često postavljana pitanja (škole i vrtići):

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

http://os-privlaka.skole.hr/upload/os-privlaka/images/static3/1202/attachment/C_esto_postavljena_pitanja.pdf

http://vrtic-smjesko.hr/index.php/2020/05/22/upute-za-roditelje-od-25-05-2020-godine/

http://vrtic-smjesko.hr/index.php/2020/05/21/upute-za-vrtice-i-skole-hzjz-od-25-05-2020-godine/

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA