BOĆARSKI TERMINATORI: BAŠIĆ I VUČETIĆ SUPARNICIMA U POLUFINALU I FINALU PREPUSTILI SAMO JEDAN PUNAT

PAR BEZ MANE. Darko Bašić i Igor Vučetić treći su put trijumfirali na završnici Kupa Zadarske županije u disciplini parovi, pa će u Umagu nastupiti na Prvenstvu Hrvatske.

Kada se jednoga dana budu pisale povijesne boćarske čitanke za mlađe uzraste u Zadarskoj županiji, počet će ovako: „Bili jednom Dare i Gula“. Virski boćari Darko Bašić i Igor Vučetić Gula – o kojima će govoriti ta čitanka – još su jednom ispisali povijest demonstrirajući razarajuću boćarsku silu. Na završnom turniru najboljih osam boćarskih parova u Zadarskoj županiji, odigranom na zadarskoj Brodarici, svojim su suparnicima od četvrtfinala do trijumfa u finalu ostavili svega šest punata, a protivničkim parovima u polufinalu i finalu jedan jedini! Redom su poput nacionalne industrijske proizvodnje padali Ante Šarić i Anđelko Paleka iz benkovačkog Velebita (13:5), u polufinalu Ive Perković i Šime Dušević iz Ljupča (13:0) te u finalu Karlo Torbarina i Josip Smolić iz Debeljaka (13:1). U dvije najvažnije utakmice u kojima su se hvatale medalje i plasman na Prvenstvo Hrvatske, Bašić i Vučetić su poput dva Terminatora iz šestog nastavka franšize, parove iz Ljupča i Debeljaka rastalili na elementarne čestice. Boćarski kvarkovi, leptoni i bozoni u vreloj su noći srijede na Brodarici Perkoviću, Duševiću, Torbarini i Smoliću – stali u jedan jedini punat. To dosad na županijskim boćalištima još nije viđeno, pa su i promatrači zbivanja na finalnom turniru komentirali virski trijumf.

„Bašić je najbolji boćar u Zadarskoj županiji, a Vučetić je odmah do njega. Pa, tko će to dobiti?“ - pitali su se. Ako pitamo Bašića…

- Lijep je osjećaj kada te sve ide i kada vidiš da ti suparnik ne može ništa. Jednostavno smo odigrali vrhunski - kaže Darko. Vučetić je bio onakav kakvoga bi na Viru uvijek htjeli imati i gledati; miran, koncentriran i ubojito precizan. U tri završna meča nije imao dobru ruku s valjanjima u svega dva navrata, ili dva i pol – kako kaže Bašić – što znači kako su se suparnici morali mučiti u pronalaženju svoje igre. Sve su boće Vučetiću bile na 20 centimetara, a ako tomu dodamo i nepogrešivog Bašića u izbijanju sa svega jednim promašenim bulinom i dvije pogrešno naciljane boće, dobijemo šampione koje se mora dočekati s lovorikama i fanfarama.

- Iznenadio sam samoga sebe potpunom smirenošću. Imao sam čistu glavu, pa kada me počeo pomalo hvatati umor, nisam se predavao niti popuštao. Morali smo završiti posao i osvojiti naslov - govori Igor. Naslov prvaka i pobjednički pehar zapravo su samo premješteni s jedne police na drugu unutar klupskih prostorija pored virskog boćališta uz Muja. Bašić i Vučetić su u parovima trijumfirali 2016. i 2017., dok su 2015. s osvajanjem srebra najavili kasniju dominaciju. Jedina godina u kojoj su gledali druge na postoljima bila je 2018., no radost ni tada nije izostala: naslov je pripao virskom paru Antoniju Bilosniću i Boži Deši, dok su srebro doma odnijeli Marjan Bukvić i Zoran Marko Kokić, također virski boćarski par. Bašiću i Vučetiću ovo je tako treći županijski naslov u parovima uz jedno srebro s Prvenstva Hrvatske, a kako po tri naslova obojica imaju u disciplini pojedinac – ne treba biti posebno mudar pa izvući zaključak o potpunoj dominaciji virskog boćanja posljednjih pet-šest godina. Kako ljetni dio sezone još nije gotov, Bluzeri nisu niti odsvirali sve što su imali. Na repertoaru je još kvalifikacijski i završni turnir Zadarske županije u preciznom izbijanju, odnosno disciplini u kojoj Virani u proteklih nekoliko godina imaju tek jednu brončanu medalju (Ante Nemarić), ali i ambiciju da naprave više od toga. Na turnir će Bašić, Kokić, Nemarić i Toni Kapović.

- S obzirom na lanjski plasman, Ante čeka suparnike u šesnaestini finala, dok mi ostali moramo od početka turnira. Nadamo se kako ćemo napraviti dobar rezultat i ostvariti plasman na Prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini - optimističan je Bašić. Ovaj će se turnir u preciznom izbijanju dobro uklopiti u pripreme za novu drugoligašku sezonu (26. listopada), kao i nastupi na PH u pojedincu (12. listopada, Buzet) i parovima (19. listopada, Umag). Kako je samo dan kasnije (20. listopada) na istom mjestu (Umag) i završnica PH u preciznom izbijanju, Bašićev optimizam uoči županijskog turnira ima i racionalnu notu, jer je pored rezultata i podizanja natjecateljske forme jednako važno stvaranje momčadskog ozračja. A u novu sezonu će pored standardne virske squadre, krenuti i novoregistrirani članovi BK Vir: Marino Radović, Robert Bašić i dr. Silvio Bašić.

ČISTIH 6 POBJEDA S PROSJEČNIH 8 PUNATA RAZLIKE

Tijekom osam dana kvalifikacija i završnog turnira na zadarskoj Brodarici, Bašić i Vučetić nanizali su prvo Tonija Veršića i Franka Šindiju iz Crvenih kuća (13:7), potom u grupnom dijelu natjecanja Ivu Perkovića i Šimu Duševića iz Ljupča (9:8) te Maria Ukalovića i Marina Klanca iz Crvenih kuća (13:4). U četvrtfinalu su bili bolji od Ante Šarića i Anđelka Paleke iz benkovačkog Velebita (13:5), dok su u polufinalu virski Bluzeri ponovno dobili Ivu Perkovića i Šimu Duševića iz Ljupča (13:0) te u finalu Karla Torbarinu i Josipa Smolića iz Debeljaka (13:1). Sve skupa šest pobjeda sa strašnom razlikom osvojenih i izgubljenih punata (74:25), odnosno prosječnom pobjedom od osam punata razlike.

SJAJAN DEBI RADOVIĆA, DEŠA I BILOSNIĆ ISPALI U ČETVRTFINALU

Još su dva virska para nastupila na završnici Kupa Zadarske županije u parovima: lanjski šampioni Antonio Bilosnić i Božo Deša dogurali su do četvrtfinala gdje su ih za punat zaustavili srebrni Karlo Torbarina i Josip Smolić (7:8). Da su Zračni Zemuničanin i Božo Machine prošli par iz Debeljaka, smiješio bi im se ponovno put do finala gdje bi ih čekali virski suigrači. No Torbarina i Smolić bili su za punat jači, baš kao i protiv drugog bluzerskog para Marjana Bukvića i debitanta Marina Radovića (11:10) u grupnoj fazi turnira. Bukvić i Radović izgubili su tijesno i drugu utakmicu (11:12), pa su se oprostili od turnira, ali za Radovića koji će ove sezone navući virski dres u drugoligaškoj konkurenciji, šampionski par Darko Bašić i Igor Vučetić imali su samo riječi pohvale i ohrabrenja:
- Marino je odigrao je vrhunski! Čovjek debitira u 50. godina života i odigra bez greške, što govori kako ćemo u momčadi imati igrača na kojega se možemo osloniti - podvukli su predsjednik i voditelj Vira. Radović je u paru s Bukvićem nastupio umjesto Marka Kokića koji je bio spriječen zbog obaveza. Taj je virski par prošle godine bio srebrni.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA