Odluka Stožera civilne zaštite Zadarske županije o protuepidemijskim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa

O B A V I J E S T.

DO DALJNJEGA SE ZATVARAJU UGOSTITELJSKI OBJEKTI, KAZALIŠTA, MUZEJI, TERETANE, PLESNE ŠKOLE, DJEČJE I DRUGE RADIONICE. RADIT ĆE SAMO TRGOVINE DO 18 SATI

Na sjednici Stožera civilne zaštite Zadarske županije održanoj u ponedjeljak ujutro, donesena je Odluka o nekoliko protuepidemijskih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa (COVID-19). Jedna od njih ograničavanje je rada trgovina i trgovačkih centara do 18 sati, a privremeni prekid rada vrijedi za ugostiteljske objekte svih kategorija osim dostave hrane, potom uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima (frizeri, pedikeri, brijači, kozmetičari i drugi), kino dvorane, kazališta, muzeje, knjižnice, čitaonice, teretane, sportske centre, fitness i rekreacijske centre. Obustavlja se također održavanje izložbi, revija, sajmova, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te noćnih i disko klubova.

- Županijski Stožer donio je jednoglasnu odluku sukladno smjernicama nacionalnog Stožera civilne zaštite. Takvu smo odluku donijeli na temelju preporuke stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice Zadar, a svi su se gradonačelnici i načelnici složili s njom. Svrha ove odluke prvenstveno je zaštita stanovništva, što znači kako će je uskoro sve županije donijeti - objasnio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković razloge donošenja odluke o potrebi ograničavanja rada i mjerama ponašanja na području Zadarske županije. Vicković je dodatno objasnio kako županijski Stožer ima pravo donijeti takvu odluku te podsjetio kako je Biograd na Moru donio istu vrstu odluke još prošli tjedan (subota).

- Budući da u posljednjih nekoliko dana veliki broj osoba dolazi na naše područje, čime opasnost od širenja virusa postaje sve veća, procjena je epidemiologa da se moraju poduzeti odlučnije mjere za suzbijanje širenja virusa - istaknuo je Vicković. Odluka se primjenjuje od 17. ožujka 2020. godine, a ostaje na snazi do opoziva. Uz Zadar i Biograd na Moru, takvu odluku donijela je još i Općina Primošten.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA