Općinska poduzeća Vodovod Vir, Vir održavanje i Čisti otok izvode svoje sezonske poslove i velike komunalne projekte uz mjere opreza

K O M U N A L N I V I R.

IZVODE SE RADOVI NA III. FAZI IZGRADNJE VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE, POSTAVLJA SE NOVA JAVNA RASVJETA, A DO DALJNJEGA ĆE SE ODVOZ SMEĆA OBAVLJATI OD ŠEST SATI UJUTRO

Dva velika komunalna projekta Općine Vir koja vode općinska poduzeća Vodovod Vir i Vir održavanje – izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira te postavljanje javne rasvjete u virskim ulicama u kojima ona ne postoji – u punom su zamahu, pa se s restrikcijama i potrebnim mjerama opreza zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, komunalni život i dalje odvija na otoku.

- Radimo dok god možemo. Posla ima - kaže nam djelatnik virske vodovodne tvrtke Emil Radović. Na virskom Starom putu jedna ekipa Vodovod Vira tako izvodi radove na priključcima, dok ekipe zadarske Vodoinstalacije kopaju kanale u sporednim ulicama. U pitanju su radovi III. faze izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u okviru koje je dosad izvedeno 157 priključaka na vodu i kanalizaciju, dok su ranije započete I. faza (1.287 priključaka) i II. faza (1.185 priključaka) sa znatno većim brojkama.

- Imamo 2.620 dosad izvedenih priključaka na vodu i kanalizaciju. Svi su naši djelatnici na terenu - prenosi inženjer Luka Zubčić podatke i dinamiku poslova virske vodovodne tvrtke na milenijskom projektu. Trenutno se radi u Miljkovici i naselju Prezida, a do početka ljetne sezone i tromjesečnog prestanka radova koji uključuju tešku mehanizaciju, Vodovod Vir i izvođač Vodoinstalacija zaokružit će radove do ulice Prezida IV (zaključno s ulicom Prezida II). Projekt treće faze uključuje podizanje ukupno 12,5 kilometara vodovoda i 11,5 kilometara kanalizacijskog cjevovoda koji obuhvaćaju oko 1.300 do 1.400 objekata.

S druge strane, Vir održavanje radi na postavljanju nove javne rasvjete, čiji je komunalni značaj također izniman i obiman. U više virskih naselja djelatnici ovog komunalnog poduzeća kopaju kanale i postavljaju javnu rasvjetu, provodeći najveći ovogodišnji komunalni projekt svoje tvrtke vrijedan 4,5 milijuna kuna. Užurbano se radi u Miljkovici, gdje se puni jedan iskopani kanal, a na drugim mjestima uz Stari put betonira se i spaja javna rasvjeta. Preostali timovi Vir održavanja rade na sezonskim poslovima košnje.

Na koncu, u punom su zamahu i djelatnici Čistog otoka koji su na terenu s pometačima i kamionima, a radovi u skladištu poduzeća ponešto su drukčijeg rasporeda i dinamike od uobičajenog.

- Raspršeni smo u manjim grupama radi sigurnosti. Radimo u novim okolnostima najviše i najbolje što možemo - kaže direktor Čistog otoka Ante-Josip Šikić uz napomenu kako postoji novi režim odvoza smeća. Do daljnjega će kupljenje smeća djelatnici Čistog otoka obavljati od 6 sati ujutro.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA