DJEČJI KARNEVALIĆ

Peto izdanje najvećeg županijskog tuluma za mališane okupilo je više od 1.400 sudionika iz svih dječjih vrtića u Zadarskoj županiji.

VIRSKE DJEVOJČICE KAO ZVONČICE, DEČKI KAO PETAR PAN, A NAJMLAĐI SU BILI RIBICE

Nema tko nije došao na Vir na peto izdanje Dječjeg karnevalića na kojemu je sudjelovalo više od 1.400 mališana, njihovih teta i roditelja, koji su se nakon okupljanja na virskoj rivi uputili u šetnju otokom. Držeći se za ruke i pod budnom pažnjom svojih odgojiteljica, maškarani rukometni navijači, bubamare, dinosauri, olovke, patuljci, kokoške, ovčice i drugi maštovito uređeni mališani, predstavili su se u defileu centrom, a potom su se uputili prema šatoru pozornice Virskih maškara. Uslijedio je tulum s krafnama i sokićima na kojemu su svi skakali i pjevali, poneki i zaplakali, a najveselije je bilo kada se maškaranom društvu pridružila omiljena pjevačica Minea sa svojom plesačicom. Ne znamo kako su Minea i njezina plesačica uspjele preživjeti sljedećih sat vremena, jer mališani nisu imali namjeru prestati s plesom.

Pozornica Dječjeg karnevalića bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, pa ako izuzmemo tradicionalne Male maškare u Opatiji ili dječju karnevalsku povorku Riječkog karnevala, karnevalska fešta na Viru najmasovnije je dječje karnevalsko okupljanje u Hrvatskoj. Sudjelovao je rekordan broj dječjih vrtića, čak 30, a evo tko je sve bio na Viru: domaćin Dječji vrtić Smješko iz Vira, Bubamara Benkovac, Hlapić Zadar, Ćok Tkon, Petar Pan Zadar, Orkulice Sali, Sabunić Privlaka, Pinocchio Zadar, Paški mališani Pag, Zvjezdice Zemunik Donji, Zvončić Poličnik, Cvit Sveti Filip i Jakov, Biograd, Morska vila Nin, Pašman, Cvrčak Posedarje, Vrška vila Vrsi, Lastavica Preko, Zlatna lučica Sukošan, Ražanac, Radost Višnjik, Radost Vruljica, Pinokio Zadar, Gardelin Pakoštane, Tratinčica Zadar, Klokan Zadar, Val Zadar, Ribica Zadar, Bambi Zadar i zadarski Vrapčić.

Događaj je organizirala destinacijska menadžment kompanija Vir turizam zajedno s domaćinom Dječjim vrtićem Smješko te uz podršku virskih komunalnih poduzeća Čisti otok, Vir održavanje i Vir zaštita, dok je pokrovitelj ovog eventa bila Općine Vir. Restoran Kotarina poduzeća Vir turizam osigurao je tisuću i pol krafni i isto toliko sokića za najmlađe, dok je na stotine kava bilo rezervirano za one malo veće. Ravnateljica Dječjeg vrtića Smješko Ivana Bašić svim je voditeljicama skupina iz županijskih vrtića uručila poklon-pakete s loptama i didaktičkim igračkama za njihove mališane. Peti virski Dječji karnevalić održan je u četvrtak 13. veljače od 10 sati do podne.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA