O B A V I J E S T. Provođenje 4. akcije obvezatne adulticidne dezinsekcije na području Općine Vir u noći 12. kolovoza / 13. kolovoza (ponedjeljak i utorak).

ODSTRANITI SVU STAJAĆU VODU IZ SVOJIH DVORIŠTA, OBAVIJESTITI PČELARE O PROVOĐENJU DEZINSEKCIJE I BITI NAROČITO OPREZAN U PROMETU

Iz tvrtke Pecto za sanitarnu zaštitu čovjekove okoline i komunalnog poduzeća Vir održavanje, dobili smo obavijest kako će se u noći 12. kolovoza (ponedjeljak) na 13. kolovoza (utorak) radi izrazito povoljnih uvjeta za razmnožavanje letećih insekata u ovo doba godine, na području Općine Vir provoditi preventivne mjere adulticidne dezinsekcije (suzbijanje letećih insekata). Mjere adulticidne dezinsekcije provodit će se prizemnom ULV metodom hladnog zamagljivanja s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo, a kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih mještana na području Općine Vir – navode u poduzeću Pecto.

Evo kakvih bi se mjera i uputa trebali pridržavati građani: odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta i obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama), dok se u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje pojačan oprez u prometu. Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Općine Vir u 2019. godini. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA