LANA & ROKO: ATMOSFERA JE BILA NEŠTO POSEBNO, VRAĆAMO SE SLJEDEĆE GODINE

VIR FEST 2019. Deveto izdanje festivala mladih pjevačica i pjevača amatera bilo je najspektakularnije i najglamuroznije. Pobijedio je kaštelansko-solinski duo Lana Rubelj i Roko Sedlar.

Kada su ispaljeni posljednji konfeti u trenutku dok su Lana Rubelj i Roko Sedlar, simpatični pjevački duo iz Kaštela i Solina, ponovno pjevali pobjedničku i neponovljivu „Ti si princeza“ Slađane Milošević i Dade Topića, umjetnički direktor „Vir festa“ Zdenko Sarađen izgledao je iscijeđeno i sretno poput čovjeka koji je nekim pukim slučajem preživio pijavicu, centrifugu i tajfun. Prepuna virska riva i Trg Svetog Jure svjedočili su uspjehu manifestacije koja je počela više kao slučajno okupljanje, ali je svojim devetim izdanjem definitivno potvrdila ono što je Sarađen od prvog dana „Vir festa“ zamislio i predstavio kao projekt.

- Nije uvijek lako pronaći mlade ljude koji žele javno nastupati, ali je Vir fest zapravo lijepa priča. Svi smo uživali na Viru - kazao je Sarađen. Petnaest djevojčica i dječaka tako se ove godine natjecalo na „Vir festu“ uz glazbenu pratnju Share Love Banda i nastup Marka Vukesa, kao i ranijih pobjednika ovog virskog festivala. Ono što smo vidjeli i slušali u suštini nije bilo bitno drukčije od svega prije, ali je vizualni i scenski dojam bio daleko iznad svega dosad. Uz povremeno bučno navijanje za omiljene pjevačice i pjevače, transparente podrške te plesanje uz prostor bine, „Vir fest“ ponudio je nikad većem broju gledatelja okus i miris spektakla. U tu su se priču savršeno uklopili i ovogodišnji pobjednici koji su izgledali kao s „neke druge planete“, baš onako kako to govore stihovi pjesme koju su izveli.

- Prekrasno se osjećamo zbog pobjede i nastupa na Viru. Ovo nam je bio prvi nastup na Viru, ali se dogodine svakako vraćamo kao posebni gosti. Atmosfera na festivalu je bila nešto posebno - kazali su Lana i Roko koji u Splitu pohađaju školu pjevanja gdje ponekad nastupaju kao duo. Njihov je nastup najboljim ocijenio žiri u sastavu Zlatko Sarađen, Marko Vukes, Antonio Vučetić i Borna Nimac, procjenjujući kako je vokalna čarolija Topića i Milošević iz originala, u izvedbi mladog kaštelansko-solinskog para dobila bajkovitost i draž njihovih raskošnih kostima.

- Bez sumnje su ostavili najbolji dojam, iako odluka nije bila laka. Bilo je puno onih koji su mogli pobijediti, no nitko nije tako raskošno i uvjerljivo izgledao na sceni - objasnio je Vučetić. Drugu nagradu stručnog žirija dobila je Paola Rokić koja je pjevala Severininu „Tvoja prva djevojka“, a treću Nina Radović koja se s „Valerie“ hrabro odlučila za Amy Winehouse. Nagradu za najbolji scenski nastup podijeli su nadahnuta Vita Zorica („Danas sam luda“ od Josipe Lisac) i razigrana Mirjana Govorčin („Hajde da ludujemo“ od Tajči), dok je prvu nagradu publike dobio Lovre Buća koji se uz navijanje i podršku publike uvjerljivo uživio u pjesmu „Ako su to bile samo laži“ Plavog orkestra. Vita i Paola bile su ujedno najmlađe sudionice „Vir festa“, pa su dodatno nagrađene i za ovu kategoriju, a sve nagrade festivala i sponzorske poklone podijelili su zamjenik načelnika Općine Vir Vučetić, umjetnički direktor festivala Sarađen i pjevač Vukes. Tradicionalni festival mladih pjevača amatera od 11 do 19 godina organizirali su glazbena Udruga „Melodija“ i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam" uz pokroviteljstvo Općine Vir.

SVI IZVOĐAČI VIR FESTA

Na devetom „Vir festu“, redom izlaska na pozornicu, pjevali su Natali Kravić („Simply the best“, Tina Turner), potom Lana Godin („Malo mi za sriću triba“, Doris Dragović), Lovre Buća („Ako su to bile samo laži“, Plavi orkestar), Roko Marić („Jedan u nizu“, Ivan Zak), Paola Rokić („Tvoja prva djevojka“, Severina), Nina Radović („Valerie“, Amy Winehouse), Anđela Tadić („Dani i godine“, Nina Badrić), Vita Zorica („Danas sam luda“, Josipa Lisac), Veronika Marasović („Ako poludim“, Magazin), Mirjana Govorčin („Hajde da ludujemo“, Tajči), Ema Bašić („Moja posljednja i prva ljubavi“, Tereza Kesovija), Lana Rubelj & Roko Sedlar („Ti si princeza“, Dado Topić & Slađana Milošević), Katarina Mikulec („Kao da me nema“, Vanna), Manuela Masar („Sve bi seke ljubile mornare“, Magazin) i Meri Radić („All of me“, John Legend).

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA