Od ponedjeljka 18. svibnja do kraja rujna ove godine, Komunalno redarstvo Općine Vir s turističkim inspektorima vršit će provjeru izvršavanja zakonske obveze prijave gostiju

POČINJE KONTROLA PRIJAVE BORAVKA, PRIJAVITI SE MORAJU SVI KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE NA OTOKU VIRU. Od ponedjeljka 18. svibnja do kraja rujna ove godine, Komunalno redarstvo Općine Vir s turističkim inspektorima vršit će provjeru izvršavanja zakonske obveze prijave gostiju. Prijaviti se moraju svi koji borave na Viru, a nemaju prebivalište na otoku: gosti, rodbina i prijatelji, bez obzira borave li u komercijalnom ili nekomercijalnom smještaju. S virskim komunalnim redarima i turističkim inspektorima u kontroli će u jutarnjim i popodnevnim smjenama sudjelovati i djelatnici Turističke zajednice Općine Vir, s ciljem educiranja i pomoći građanima.

- Prijaviti se moraju svi koji nemaju prebivalište na otoku, jer je to zakonska obaveza, ali je prijava važna i zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Radi zdravstvene sigurnosti važno je imati evidenciju boravka svih gostiju na otoku - kaže direktor virskog TZ-a Srđan Liverić, uz napomenu kako je prijavljivanje boravka gostiju, prijatelja ili rodbine jednako važno kako za turističke iznajmljivače, tako i za sve vlasnike objekata na otoku. Tako se moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište na otoku, bez obzira borave li kod domaćina ili vikendici, odnosno u apartmanima, vilama, kampovima i slično. U TZ-u ističu kako je njihov ured kod plažnog bara Mul svakodnevno na raspolaganju svima koji iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti ili ne znaju izvršiti prijave putem sustava eVisitor, a građanima i gostima na raspolaganju je i Turistička agencija Vir turizam kod virskog rotora.

- Apeliramo na svijest svih naših građana i gostiju o potrebi poštovanja zakonske obaveze prijave gostiju ili rodbine i prijatelja, kao i na razumijevanje zbog novonastalih pandemijskih okolnosti - dodaje direktor Liverić.

Za sva pitanja i dodatne informacije građani se mogu javiti u ured virskog TZ-a na adresi Put Mula 9, tel. 023/362-196 te mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , odnosno u Turističku agenciju Vir turizam na adresi Prezida VII, tel. 023/346-741, ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA