Prve neslužbene treninge virski su boćari počeli održavati nakon što je Boćarski savez Hrvatske uputio preporuke za uvjete i način održavanja treninga

POMALO KREĆU BOĆARI. Prve neslužbene treninge virski su boćari počeli održavati nakon što je Boćarski savez Hrvatske uputio preporuke za uvjete i način održavanja treninga, što je prvi korak Bluzera prema nastavku sezone u Drugoj Hrvatskoj boćarskoj ligi. Uz Muja su u subotnje popodne valjali i izbijali Darko Bašić, Igor Vučetić, Željan Soldo i Silvio Bašić, tek toliko da četiri virska boćara nakon dužeg vremena i kišom osvježenog terena uhvate ruku i osjete teren. Isto su u svojim mjestima odradili Bluzeri Božo Deša, Marjan Bukvić, Luka Buterin i Ante Nemarić.

- Prvi službeni momčadski treninzi počet će sljedećeg tjedna, a prvenstvo ćemo nastaviti na svetoga Antu, no to su zasad neslužbene informacije. Vidjet ćemo što se odlučiti u Savezu - kaže prvi čovjek virskog boćanja Darko Bašić, koji je žestoko pristupio individualnom treningu s dnevnim odrađivanjem 80 valjanja i 80 izbijanja. Drugoligaška bi sezona, ako ne bude novih neugodnih pandemijskih iznenađenja, tako najvjerojatnije počela 13. lipnja s odigravanjem preostala tri kola u kojima ćemo dobiti novog drugoligaškog prvaka, putnike u niži rang te umjesto jednoga – možda čak četiri nova prvoligaša.

U ponedjeljak se vodstvo HBS-a sastaje s predstavnicima svih županijskih boćarskih saveza kako bi se donijela odluka o nastavku natjecanja na svim razinama, ali se također odlučuje o novom prvoligaškom ustroju s dvije skupine – sjevernom i južnom. Potvrdi li se na tom sastanku predloženi prvoligaški ustroj s ukupno 16 momčadi u dvije skupine, četiri bi sadašnja drugoligaša u narednoj sezoni trebali postati novi prvoligaši, a BK Vir bi se teoretski mogao naći u toj elitnoj skupini.

- Jako teško ćemo ostvariti taj potrebni plasman. Nedostajat će nam dva boda koja sam izgubio protiv Hvarana, no zasad je ionako prerano raditi kalkulacije. Istina je da smo matematički u kombinaciji za četvrto mjesto, ali je ipak najvažnije da napokon počnemo s natjecanjem. Utakmicom protiv vodećega Hajduka iz Rašice vraćamo se doma nakon dvije sezone - ističe Bašić činjenicu povratka na boćalište uz Muja, nakon što su se posljednje dvije sezone sve ligaške utakmice igrale na boćalištu Crvene kuće u Zadru. Uz novi prvoligaški ustroj, postoji mogućnost da se modificira i drugoligaška karavana kako bi se ubuduće izbjegla duga i skupa putovanja, ali i dodavanje novog kalendara natjecanja. Puno je zasad otvorenih pitanja uoči sastanka u ponedjeljak, no ukoliko se svi klubovi i predstavnici saveza slože – boće će se u lipnju ponovno valjati.

KAKO & AKO DO PRVE LIGE?

Tri su kola do kraja i sa sve tri pobjede, odnosno s devet osvojenih bodova, Vir bi (sada 23 boda) postao novi boćarski prvoligaš, ali uz uvjet da Imotski (26 bodova) do kraja ne osvoji više od pet bodova. Vir bi tada imao bod više od Imoćana, ili 32 boda koliko i Župa dubrovačka HE, ali uz bolji međusobni omjer – što bi mu donijelo četvrto mjesto.

Postoji i varijanta da se Vir, Imotski, Župa dubrovačka HE (26 bodova) i Komolac (29 bodova) nađu u trokutu ili četverokutu od trećeg ili četvrtog do šestog mjesta s 32 osvojena boda, pa bi novi prvoligaš bio onaj koji ima najbolju bodovnu statistiku u tim kombinacijama. Toj skupini matematički pripada čak i drugoplasirani Otok (30 bodova), ako bi do kraja odigrao dva remija uz poraz, no tada bi Komolac na kraju imao bod više (33), jer bi dodatni bod dobio iz remija s Otokom.

SVE ĆE SE ZNATI U PONEDJELJAK

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora HBS-a održanoj video linkom, članovi boćarskog IO-a pozdravili su odluke nadležnih tijela koje su omogućile održavanje treninga najvišeg ranga natjecanja te kategoriziranih boćara. Odlučeno je kako se sva pojedinačna državna prvenstva po disciplinama i kup natjecanja za 2020. godinu odgađaju za 2021., dok će nastavak natjecanja u ligama ovisiti o razvoju epidemiološke situacije.

Za ponedjeljak 18. svibnja planiran je novi video sastanak vodstva HBS-a i predstavnika svih županijskih boćarskih saveza radi planiranja nastavka natjecanja na svim razinama, dok će se u srijedu 20. svibnja održati sastanak HBS-a s predstavnicima klubova Prve Hrvatske boćarske lige radi dogovora o nastavku sezone.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA