NA NINSKOJ ŠOKOLIJADI IZLAGAT ĆE I IZRAĐIVAČI VIRSKOG SOKOLA

M I K R O R E G I J A. Šokolijada je jedna od najpoznatijih gastronomskih manifestacija u Hrvatskoj, a održat će se 21. srpnja u drevnom Ninu.

Poznata ninska gastronomska i etno manifestacija Šokolijada ove će se godine održati 21. srpnja (nedjelja) u drevnom gradiću Ninu, a kao i uvijek, okupit će pored lokalnih izlagača i natjecatelja također i veći broj tradicionalnih virskih izrađivača šokola, odnosno sokola kako kažu na Viru.

- Virane nije potrebno posebno pozivati na manifestaciju. Oni su naši tradicionalni sudionici i posjetitelji - kaže direktorica ninske Turističke zajednice Marija Dejanović.

Šokol je autohtoni proizvod grada Nina i njegove okolice, a receptura i način izrade ove mesne delicije različita je za svakog šokolara jer se prenosi obiteljski s koljena na koljeno. Šokolijada svim posjetiteljima manifestacije, kažu u ninskom TZ-u, nudi priliku za degustaciju okusa i mirisa ninskog kraja, kao i drugih izlagača iz ninske mikroregije, Zadarske županije, Hrvatske i inozemstva sa svojom raznolikom ponudom proizvoda. Uz ovu gastro ponudu svi posjetitelji moći će također uživati u nastupima brojnih klapa i KUD-ova te gostima iznenađenja. Ninska Šokolijada jedna je od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na području zadarske regije koja se od 2003. razvila u prepoznatljivu hrvatsku gastronomsku, eko i etno sajamsku priredbu.

Foto: Ana Glavan (TZ Nin)

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA