DARKO BAŠIĆ, ANTE NEMARIĆ I BOŽO DEŠA U LOVU NA MEDALJE

BOĆANJE. U utorak, srijedu i četvrtak (18 sati) odigrat će se završnica Kupa Zadarske županije u disciplini krug. Među početnih 15 sudionika nalaze se tri virska boćara

Prašina na zogovima virskog boćališta uz Muja još se nije slegla nakon apsolutnog trijumfa virskih boćara Darka Bašića, Antonija Bilosnića i Igora Vučetića na završnici Kupa Zadarske županije u disciplini pojedinac, a novi izazov već je pred vratima. U utorak i srijedu na Viru će se održati šesnaestina finala županijskog kupa u disciplini krug, a boje virskih Bluzera predstavljat će Božo Deša, Ante Nemarić i Darko Bašić. U ovoj disciplini virski boćari nisu potpuno dominirali županijskim boćalištima kao u pojedincu, ali se uoči novog turnira javljaju kao najveći favoriti: Bašić brani prošlogodišnje županijsko zlato i broncu s Prvenstva Hrvatske, dok će srebrninu braniti Ante Nemarić. Bašić u svojoj kolekciji medalja iz kruga ima još srebro, kao i Nemarić (ukupno dva srebra) te Luka Buterin, a Vučetić se prije tri godine zasladio broncom. Boćari su na ovogodišnjoj završnici podijeljeni u četiri grupe iz kojih će se nakon dva dana natjecanja izdvojiti ukupno osam najboljih u krugu, koji će potom u četvrtak (8. kolovoza), također na Viru, odigrati samu završnicu – četvrtfinale, polufinale i finale. Među one koji bi mogli do medalja svakako treba ubrojiti i Ninjanina Ivana Medića, trostrukog uzastopnog prvaka Zadarske županije i senzacionalnog prvaka Hrvatske iz 2015. godine. Evo kako izgledaju sve četiri grupe: Božo Deša, Karlo Torbarina, Josip Vrsaljko i Šime Anić (grupa 1), Ante Nemarić, Ivanko Komadina, Tome Torbarina i Ivan Medić (grupa 2), Mate Kokić, Joško Magaš i Luka Jaman (grupa 3) te Darko Bašić, Ante Šarić, Franko Peričić i Elvis Bilaver (grupa 4). Iz svake će se grupe dvoje najboljih plasirati u četvrtfinale.

BAŠIĆIMA SREBRO NA OLUJA KUPU U ZADRU

Darko Bašić ozbiljno je shvatio obranu prošlogodišnjeg naslova u krugu, pa je nastupio na tradicionalnom Oluja Kupu u Zadru i osvojio srebrnu medalju. Bašić je do srebra došao u paru s prof. dr. sc. Silvijem Bašićem, uglednim hrvatskim medicinskim znanstvenikom i liječnikom te počasnim članom Boćarskog kluba Vir. Inače je Bašić prošlogodišnje zlato u krugu osvojio pobjedom u finalu protiv klupskog suigrača Ante Nemarića (26:23), Ivanka Komadine u polufinalu (23:18) i Igora Vučetića u četvrtfinalu (21:13), dok je na Prvenstvu Hrvatske došao do brončane medalje.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA