Zbog situacije s koronavirusom iz Ministarstva turizma naglašavaju kako registraciju u eVisitor ne treba raditi osobno, već putem emaila

O B A V I J E S T.  Iz virskog Ureda Turističke zajednice napominju kako zbog pandemijskih okolnosti i lakše kontrole kretanja stanovništva, Virani trebaju prijaviti u sustav eVisitor sve goste – prijatelje, rodbinu – koje primaju iz Zadra, Rijeke, Zagreba i drugih mjesta.

EVO UPUTA ZA VLASNIKE KUĆA ZA ODMOR TE STANOVNIKE OPĆINA I GRADOVA U VEZI PRIJAVE GOSTIJU U SUSTAV eVISITOR

Iz Ministarstva turizma Republike Hrvatske obavještavaju kako je zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav prilagođena za sljedeće kategorije obveznika: NOVI KORISNICI kuća za odmor te STANOVNICI općina i gradova koji primaju goste. Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u urede turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav, pa je prvu registraciju moguće obaviti na sljedeća dva načina:

1. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati, a potrebna dokumentacija je:

- vlasnici kuća/stanova za odmor šalju kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično.

- stanovnici općine ili grada šalju osobnu iskaznicu (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta).

Kada turistička zajednica povratno javi obvezniku da je registriran, obveznik se može prijaviti u eVisitor sustav putem NIAS-a (eGrađani).

2. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati, a potrebna dokumentacija je:

- vlasnici kuća/stanova za odmor šalju kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično.

- stanovnici općine ili grada šalju osobnu iskaznicu (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta).

Dodatno, obveznik treba dostaviti i svoj broj mobilnog telefona.

Turistička zajednica će obvezniku poslati korisničko ime i TAN listu emailom, a lozinku putem SMS poruke ili telefonskim pozivom. Sve obveznike koji su na ovaj način registrirani u eVisitor sustav, turističke zajednice trebaju posebno evidentirati kako bi ih se pozvalo na potvrdu registracije kada će za to biti omogućeni uvjeti. Iz Ministarstva turizma ističu kako stanovnici općina/gradova koji primaju goste ne plaćaju turističku pristojbu. Jednako tako, vlasnici kuća/stanova za odmor (vikendaši) turističku pristojbu plaćaju samo tijekom sezone (15. lipnja do 15. rujna), što znači da u trenutnom razdoblju nisu u obvezi plaćati turističku pristojbu.

Također, iz virskog Ureda Turističke zajednice napominju kako zbog pandemijskih okolnosti i lakše kontrole kretanja stanovništva, Virani trebaju prijaviti u sustav eVisitor sve goste – prijatelje, rodbinu – koje primaju iz Zadra, Rijeke, Zagreba i drugih mjesta.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8      kamere



GRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA