OSLAVANY ODLIKOVAO NAČELNIKA KRISTIJANA KAPOVIĆA I POSTHUMNO MATU RADOVIĆA

TRADICIONALNE POVIJESNE SVEČANOSTI. Virska općinska delegacija boravila je u gradu partneru Oslavanyju u Češkoj Republici

OSLAVANY ODLIKOVAO NAČELNIKA KRISTIJANA KAPOVIĆA I POSTHUMNO MATU RADOVIĆA

Predstavnici Općine Vir predvođeni načelnikom Općine Vir Kristijanom Kapovićem, njegovim zamjenikom Antonijem Vučetićem, predsjednikom Općinskog vijeća Rajkom Radovićem i Srđanom Liverićem iz virske Turističke zajednice, proteklog su vikenda boravili u gradu Oslavanyju na poziv predstavnika toga grada u Češkoj Republici, s kojim Vir već 10 godina ima uspostavljene partnerske odnose.

Tom su prigodom predstavnici grada iz južnomoravske regije Grbom Oslavanyja odlikovali načelnika Kapovića i posthumno virskog vijećnika Matu Radovića, i to za dugogodišnji i predani rad na uspostavi interlokalne suradnje, prije svega na poljima turizma, sporta i kulture. Grb Oslavanyja u ime pokojnog Mate Radovića primio je predsjednik virskog Općinskog vijeća Rajko Radović, koji je potom izrazio vlastitu i zahvalu u ime njegove supruge Ivane Radović, a toj su svečanosti prisustvovali i opunomoćeni ministar u praškom Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Češkoj Marin Žužul te počasni konzul Konzulata Republike Hrvatske u Brnu Ivo Nespor.

Pored službenog primanja kod gradonačelnika Oslavanyja Víta Aldorfa i gradskog tajnika Miloša Černýja, dugogodišnjeg prijatelja otoka Vira, virska delegacija sudjelovala je u protokolu tradicionalne manifestacije Oslavanske historicke slavnosti kojom stanovnici Oslavanyja evociraju srednjovjekovnu epohu grada. Uz predstavnike Općine Vir na povijesnim svečanostima grada Oslavanyja sudjelovali su i predstavnici prijateljskog grada Schkeuditza iz Njemačke te Novakyja iz Slovačke.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA