BAŠIĆ: OČEKUJEM POLUFINALE, A ONDA POSTAJEM OPASAN

B O Ć A N J E. Virski Bluzer Darko Bašić suvereno je prošao kroz kvalifikacijski turnir i osigurao četvrtfinale Kupa Zadarske županije u krugu. Tamo će još biti Franko Peričić, Mate Kokić i Joško Magaš.

Elegantno i suvereno virski Bluzer Darko Bašić osigurao je četvrtfinale boćarskog Kupa Zadarske županije u disciplini krug, nakon što je u susretima skupine pobijedio prvo Elvisa Bilavera iz zadarskog Veterana 17:14, a potom i Franka Peričića iz Podvršja s rekordnih 27:14. Dok je u prvom susretu postojala neizvjesnost, jer je Bilaver imao 4:0, 8:4, 10:6 i 14:13 na kraju šeste ruke, u drugom je početnih 4:2 za Peričića virski as brzo preokrenuo na 8:5 i 16:10 te tako okončao priču drugog susreta. Nije u početku išlo glatko i lako, ali se Bašić postupno zagrijavao i, kako kaže, privikavao na podlogu virskih zogova.

- Igrao sam ranije Oluja Kup na Brodarici koja ima mekšu podlogu. Na njoj sam uhvatio ruku, pa sam se zato u početku mučio. Pravac u valjanjima je bio dobar, ali su boće jednostavno bile prekratke ili preduge - kaže branitelj naslova u krugu. Tako je u sedmoj ruci s izbijanjem bulina napokon dostigao boćara iz zadarskog Veterana i preokrenuo na 15:14, što je s dva precizna valjanja sačuvao i zaključio sa 17:14. Bilaver je imao svoje šanse u susretu, ali je u posljednje dvije ruke promašio sve – četiri valjanja i četiri izbijanja, a tako se ne može u četvrtfinale. Bašić će tamo i na ovogodišnjem turniru, zasad s planom da se prvo dohvati polufinale, a onda…

- Kako bude. Bit ću zadovoljan s plasmanom u polufinale, ali se zna kako onda postajem opasan. Naša su dva virska boćara ispala prvog dana, pa sam sada posljednji Mohikanac - u dobrom raspoloženju Bašić najavljuje današnji nastavak završnice Kupa. Pridružit će mu se Peričić koji je u repesažu pobijedio Antu Šarića iz benkovačkog Velebita, odnosno Šarić je kod 15:9 na kraju šeste ruke za boćara iz Podvršja – pružio ruke u znak predaje.

- Nisam više mogao zbog bolova u kukovima. Jednostavno nisam uspijevao kontrolirati kretanje i pogoditi boću - ponudio je ispriku novi član Velebita. Uz Bašića i Peričića u četvrtfinale Kupa Zadarske županije plasirali su se još Joško Magaš iz Grgura Ninskog i Mate Kokić iz pridraškog Hajduka. Kako se Luka Jaman nije pojavio na turniru, Magaš i Kokić odigrali su jedinu utakmicu skupine za prvo mjesto, a Ninjanin je bio bolji – pobijedio je 21:20 i tako dobio povoljniji ždrijeb četvrtfinala. Bašić će također kao pobjednik svoje skupine imati povoljniji ždrijeb u četvrtfinalu, što znači da su mu mogući suparnici drugoplasirani iz svojih skupina: Mate Kokić (BK Hajduk Pridraga), Josip Vrsaljko (BK Zemunik) i Ivanko Komadina (BK Roko Ljubač).


REZULTATI PO GRUPAMA

GRUPA 3: Joško Magaš (BK Grgur Ninski) – Luka Jaman 6:0 (bb). Mate Kokić (BK Hajduk Pridraga) – Luka Jaman 6:0 (bb). Joško Magaš (BK Grgur Ninski) – Mate Kokić (BK Hajduk Pridraga) 21:20.

GRUPA 4: Darko Bašić (BK Vir) – Elvis Bilaver (BK Veteran Zadar) 17:14. Franko Peričić (BK Podvršje) – Ante Šarić (BK Velebit Benkovac) 12:11. Darko Bašić (BK Vir) – Franko Peričić (BK Podvršje) 27:14. Ante Šarić (BK Velebit Benkovac) – Elvis Bilaver (BK Veteran Zadar) 17:16. REPESAŽ: Franko Peričić (BK Podvršje) – Ante Šarić (BK Velebit Benkovac) 15:9 (predaja).

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA