Logo
Ispiši ovu stranicu

VIRANIMA NASLOV PRVAKA KARNEVALSKIH IGARA

VIRANIMA NASLOV PRVAKA KARNEVALSKIH IGARA

Virani pobijedili na Karnevalskim igrama, a kapetan momčadi Mate Kapović pobjegao s nagradnim pršutom. Što je svijetu poručila nova karnevalska Miss, Rea, Tea ili Dea iz Biograda?

NAKON DESETLJEĆA POKUŠAJA VIRSKA MOMČAD »ĐIRSKI VIR« OSVOJILA NASLOV PRVAKA!

Napokon! Nakon najmanje desetak bezuspješnih pokušaja te nastupa na ljetnim i zimskim verzijama popularnih City Games, domaća virska momčad uspjela je pobijediti te razveseliti više stotina svojih navijača na virskom borilištu Karnevalskih igara. Mate Kapović, Marija Majcan, Katarina Mičanović, Alen Tomić, Adem Velagić i Andrija Uložnik kao momčad Đirski Vir, prikupili su 34 boda pobijedivši u potezanju konopa, držanju krigli i jabuka sa šlagom u ustima, što je uz 4 boda dobivenih na natjecanju u gađanju iz samostrela i 2 boda za alkarske vještine, bilo dovoljno za trijumf ispred maloljetne momčadi Pline istočne iz Ploča. Kada su ruke bile u zraku, medalje stavljene oko vrata, svijeće upaljene na torti i pjenušac natočen u čaše, kapetan Kapović s nagradnim pršutom od sedam-osam kilograma izgubio se negdje u polumraku virske rive.
- Osvojiti naslov prvaka nakon toliko godina i pokušaja je sjajan osjećaj. Dali smo sve od sebe da razveselimo navijače, a ovaj nagradni pršut ćemo odmah načeti i do kraja večeri ogoliti do kostiju. Sutra ćemo napraviti fažol - kazao je Kapović. Junak dana bio je i Andrija koji je trijumfirao u igri držanja krigle, jer je oborio apsolutni rekord Karnevalskih igara usput ubivši oko na koji minut.
- Mogu ja još bolje - zaključio je čovjek kojega se sjećamo i kao pobjednice natjecanja za najbolji komad. Ako tražimo pehistu igara, bio je to Alen – uvjerili su nas promatrači – koji je za igru alki dobio neispravnu karijolu bez mjenjača brzina, pa se uzalud trudio naštimati dvokotačno prometalo.
- Gdje je ovdje pravna država? - pitao se viđeni virski komunalni redar. Najbolje je, s druge strane, prošao naočiti komunalni direktor Marino Radović kao član stručnog žirija, kojega je jedna od natjecateljki uhvatila lasom te odvela u nepoznatom smjeru. Medalje i poklone Virani su dobili iz ruku zamjenika načelnika Općine Vir Antonija Vučetića i direktora kompanije Vir zaštita Ante Orlića, baš kao i drugoplasirani Pločani te Biograjke i Biograjci iz Ubotnice koji su bili treći. Četvrta je bila momčad Ombla iz Komolca, pa im nije pripalo ništa, dok su na posljednjem mjestu bili zadarski Šerif i Šerifke, kojima bi – da je postojala – pripala glavna nagrada za sportsko držanje, entuzijazam i animaciju.
Na sinoćnjim Karnevalskim igrama izabrana je i Miss Karnevalskih igara, a titulu najljepše i najzgodnije osvojila je Rea, Tea ili Dea iz Biograda. Dobila je butelju vrhunskog vina iz točionice u Metrou, paški sir iz Siverića i krunu kraljice.
- Sve bih dala za mir u svijetu - kazala je raspoloženom voditelju Igoru Jeleniću Totu te potom, poput kapetana domaće momčadi, s naramkom nagrada nestala u pravcu Virskog mosta. Zabava je nastavljena uz svirku zadarskog benda Trofej, a nakon svega, spomenimo i one koji su sjajnom virskom eventu dali pečat: događaj su organizirali destinacijska kompanija Vir turizam i karnevalska udruga Vizera s Vira uz sponzorstvo Općine Vir. Večeras uz druženje tradicijskih virskih povorki svira Hot Stuff Band, dok je u utorak veliko finale manifestacije Maškare na Viru s paljenjem virskog Karnevala i koncertom neponovljivog Mladena Grdovića.

Općina Vir,Point Sva prava pridržana | Copyright 2014.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA