VIR TURIZAM NA TURISTIČKOM SAJMU U BRNU

Vir se predstavio na turističkom sajmu u Brnu, a virski štand posjetili su predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Češkoj i direktor češkog ureda HTZ-a

USPJEŠNA PREZENTACIJA VIRSKOG TURIZMA U ČEŠKOJ, OČEKUJE SE PREKO 100 TISUĆA NOĆENJA ČEŠKIH TURISTA U 2019. GODINI

- Predstavili smo ljepote Vira i turističku ponudu na otoku, a obnovili smo kontakte s postojećim partnerima za nadolazeću sezonu te ostvarili nove s agencijama iz Češke - kaže voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina prenoseći aktivnosti s turističkog sajma u Brnu (17.- 20. siječnja). Zajedno s agencijskim kolegom Srđanom Liverićem, voditelj Čulina boravio je u drugom najvećem gradu u Češkoj Republici na Regiontouru, međunarodnom sajmu turizma i putovanja u kojemu uživa više od 32 tisuće posjetitelja uz sudjelovanje gotovo tisuću kompanija i izlagača sa svih kontinenata. U Brno Exhibition centru na velikom virskom štandu predstavnicima virskog turizma pridružili su se zamjenik veleposlanice Republike Hrvatske u Češkoj Marin Žužul i direktor češkog ureda Hrvatske turističke zajednice Dubravko Miholić, a Virani su prve večeri sajma u Brnu bili na primanju kod počasnog konzula Ive Nešpora, dobitnika priznanja Zadarske županije za poseban doprinos turističkom promoviranju županije u Češkoj.
- Naša je prezentacija na sajmu u Brnu bila zaista jako dobro posjećena, što svjedoči kako postoji stalan interes čeških turista za ljetovanje u Hrvatskoj i posebno na otoku Viru - kaže Čulina.
Turistička statistika dodatno potvrđuje kako broj dolazaka i noćenja čeških turista neprekidno raste: u 2018. godini na Viru je noćilo 94.001 čeških turista, što je za 28,1 posto više nego godinu ranije (73.406), dok je dolaske ostvarilo 10.202 čeških turista s rastom od 21,8 posto (8.380 u 2017. godini). Rast je zabilježen i u komercijalnom smještaju čeških turista koji u ukupnom turističkom prometu svih gostiju iz Češke čini oko 86 posto dolazaka i 74 posto noćenja. Tako je tijekom 2018. godine ostvareno povećanje komercijalnog turizma čeških turista za 15,7 posto u noćenjima i 14,8 posto u dolascima. Češka je peto emitivno tržište za virski turizam, iza Slovenije, Njemačke, Mađarske i Slovačke, a s obzirom na iskazani interes koji vlada za otokom te trend povećanja dolazaka i noćenja – za očekivati je kako će u 2019. godini Česi premašiti 100 tisuća noćenja. Dodatni vjetar u leđa virskim promidžbenim aktivnostima u Češkoj je službeno prijateljstvo s južnomoravskim gradom Oslavanyjem, ustanovljeno još u prosincu 2009. godine, pa je svesrdnu pomoć Viranima, kao i uvijek, pružio tajnik Grada Oslavanyja i prijatelj Vira Miloš Černý. Predstavljanju otoka Vira, pored uglednika i prijatelja otoka, prisustvovali su i brojni predstavnici turizma i čeških medija. Regiontour u Brnu je najveća češka prezentacija turističke industrije i ključni projekt potpore domaćem i ponudi inozemnog turizma u Češkoj, a njegov GO Fair sajmeni segment fokusiran je na turizam drugih zemalja. Uz češke turističke agencije, na sajmu u Brnu sudjelovali su mnogobrojni drugi pružatelji turističkih usluga u popularnim inozemnim destinacijama i inozemnim turističkim centrima, među kojima je bio otok Vir.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA