Spektakularno otvorenje Adenta na Viru

Više od tisuću ljudi pustilo je u nebo oko tisuću lampiona na spektaklu otvaranja manifestacije „Advent na Viru“! Nakon što je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović u društvu virskog župnika don Tihomira Vulina upalio prvu adventsku svijeću, središnji događaj održao se na krcatom virskom Trgu svetog Jure nešto iza 18 i 30 sati, kao kulminacija cjelovečernjeg druženja i uživanja u programu kojega su za sve Virane i brojne posjetitelje otoka iz cijele Zadarske županije priredili organizatori iz destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“.

Počelo je nastupom domaće mješovite klape „Puntadura“ koja je prigodno izvela „Svim na zemlji“; potom je upaljena 1. adventska svijeća, a nakon što je nebom zasvijetlilo više od tisuću lampiona, nastupila je i popularna klapa „Rišpet“.


Pored programa, svi su posjetitelji „Adventa na Viru“ mogli uživati u besplatnom kuhanom vinu i čaju, kao i u blagdanskim slasticama koje su im po popularnim cijenama pripremili i poslužili kuhari i konobari restorana „Kotarina“. Prava senzacija bili su i unikatni radovi virskih mališana iz Dječjeg vrtića „Smješko“ – maštovite blagdanske razglednice, kolačići, papirnate lutkice, vuneni balončići – izloženi na dva štanda i prodani do posljednjeg komada! Sav prihod od prodaje, kazale su nam tete iz Dječjeg vrtića „Smješko“ koje su prodavale dječje radove, namijenjen je socijalnoj samoposluzi u Vukovaru.

Program „Adventa na Viru“ – nagrađen laskavom „Simply the best“ nagradom Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa „Way to Croatia“ kao najbolja manifestacija adventa na ruralnom području obalne Hrvatske – nastavlja se u subotu kada će se paliti druga svijeća, ponovno puštati lampioni te uživati u programu uz nastup grupe „Vista“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1