Virskim studentima isplaćene stipendije u ukupnom iznosu od 160 tisuća kuna

Virska studentica Katarina Bašić na trećoj je godini studija socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Kada diplomira, kaže nam Katarina, rado bi se vratila na Vir.
„Vrlo rado bih se nakon diplome vratila na rodni otok i počela raditi. Na Viru se puno toga dobrog događa, pa očekujem kako će u bliskoj budućnosti postojati radno mjesto u mojoj struci“, govori 21-godišnja studentica koja je Silvestrovo i Novu godinu proslavila dodatnim razlogom – dobivanjem cjelogodišnjeg iznosa studentske stipendije. Katarina je jedna od 15-ero virskih studenata korisnika stipendije Općine Vir za akademsku godinu 2015./16., odnosno jedna od sedmoro koji su osobno došli po Rješenja na malu svečanost u općinskoj vijećnici. Kako studira na sveučilištu izvan Zadarske županije, mlada Viranka i studentica socijalnog rada ostvarila je pravo na 12 tisuća kuna godišnje stipendije, dok studenti na Sveučilištu u Zadru dobivaju ukupno 8 tisuća kuna. Odličan uspjeh nagrađuje se s dodatnih 4 tisuće kuna, pa je i izdašnija stipendija dodatni motiv za učenje. Zašto baš socijalni rad? – pitali smo Katarinu.
„Uvijek su me zanimali ljudi i odnosi s ljudima. Zato sam i htjela, kada je u pitanju socijalna interakcija, napraviti promjenu. A to se može jedino ako se s ljudima izravno radi“, kaže Katarina koja je od prve godine studija uključena u virski program stipendiranja studenata. Godišnjih 12 tisuća ili mjesečna potpora od 1,2 tisuće kuna više su nego solidan dodatak za bilo čiji kućni budžet, a studentima itekako potreban novac.
„Mjesečni iznos stipendije je – super! S njom podmirujem cijelu stanarinu u Zagrebu i dio režija. Svakako olakšava život u drugom gradu i djeluje motivirajuće na svakoga tko se želi obrazovati“, još kaže Katarina.
Pored Katarine, studentskoj stipendiji obradovali su se Ivan Liverić, Petar Miličević, Manuela Buškulić, Anabela Teslić, Josipa Peruza, Toni Vučetić, Antonia Radović, Jagoda Vučetić, Fabio Bašić, Marija Čamber, Ana Sokolović, Ramona Floreani, Andrea Galić i Michael Šare Deslex, dok će se preostalim virskim studentima Rješenje o isplati studentske stipendije predati čim kompletiraju dokumentaciju i tako ostvare pravo na dobivanje stipendije. Korisnicima ovogodišnje stipendije s ukupnim iznosom od 160 tisuća kuna rješenja je 31. prosinca 2015. u ime Općine Vir uručio Ante Orlić iz Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA